Πυρά της κυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή
Φώφη ΓιωτάκηTo «σήμα» της επίθεσης εξέπεμψε επί της ουσίας ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, επέλεξε και όχι τυχαία να υποστηρίξει ότι το κόμμα του «πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό» και «κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας». Μάλιστα ο πρωθυπουργός θέλησε να επισημάνει ότι η Νέα Δημοκρατία ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του φασισμού, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες- με διάταξη που εκείνη ψήφισε, τους απέκλεισε από την κρατική χρηματοδότηση, ενώ αρνήθηκε να νομιμοποιήσει την παρουσία τους ακόμη και σε απλές, εθιμοτυπικές εκδηλώσεις», συμπλήρωσε με νόημα.
Κυβερνητικές πηγές εξαπολύοντας πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τόσο από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και από αυτήν της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν δίσταζε να συμπλέει με το ναζιστικό μόρφωμα, όταν θεωρούσε ότι το συνέφερε πολιτικά. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές συνεχίζουν την επίθεση λέγοντας συγκεκριμένα ότι «σε πλήρη αντίθεση με την υπεύθυνη πολιτική της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση, δεν δίσταζε να συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή». Και προσθέτουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν δίστασε αρχικά να μοιράζεται μαζί με την Χρυσή Αυγή την ίδια πλατεία σε συγκεντρώσεις εκμετάλλευσης του πόνου των πολιτών και στη συνέχεια να προσμετρά τις ψήφους των βουλευτών της στα σχέδια που προωθούσε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικά στελέχη «θυμούνται» ότι προς το τέλος του 2014 και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες που θα οδηγούσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να συμπορευτεί πολιτικά μαζί της ώστε να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του». Πως; Όπως λένε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής εμπόδισαν την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ψηφίζοντας σε τρεις ψηφοφορίες «παρών». Αξιοποίησαν έτσι- σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ένα «παραθυράκι» του Συντάγματος ώστε να ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά και να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Το σίγουρο είναι – όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές- ότι η δίκη που άρχισε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε καταρχάς σειρά προβλημάτων, δυσκολιών ( δεν έβρισκαν για παράδειγμα κατάλληλη αίθουσα) και τις πολλές αποχές δικηγόρων.
«Τη στιγμή δε που οι χρυσαυγίτες ήταν υπόδικοι, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, των δύο κυβερνητικών εταίρων, συμμετέχουν και φωτογραφίζονται μαζί τους σε επικοινωνιακές παραστάσεις στο Καστελόριζο», επισημαίνουν και «επανέρχονται» στην αφήγηση σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015, όταν η Χρυσή Αυγή ψήφισε όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της διενέργειάς του: «άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή συνάθροιζαν συχνά τις ψήφους τους τόσο όταν συνυπήρχαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης όσο και στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα.
Η γαλάζια παράταξη κάνει λόγο για «άτυπη συμμαχία με το ναζιστικό μόρφωμα» που φανερώθηκε και όταν κορυφωνόταν τον Ιούνιο του 2016 η αντιπαράθεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου μετά την κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της θεσμοθέτησης της απλής αναλογικής. Αφορμή για την επισήμανση-κατηγορία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δήλωση του τότε Προέδρου της Βουλής και κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση ο οποίος είχε απαντήσει ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί εκ των πραγμάτων στο συμπέρασμα -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- ότι όταν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής εξυπηρετούσαν την επιδιώξεις του έπαυε να είναι ναζιστικό μόρφωμα και γινόταν μέρος του κοινοβουλευτικού τόξου...
- Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
- Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
- Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό