Πολιτική|08.10.2020 12:38

H «Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή» στο ψευδοκράτος απαγόρευσε τα εγκαίνια των Βαρωσίων

Μαρία Ζαχαράκη

H «Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή» στο ψευδοκράτος απαγόρευσε τη διοργάνωση τελετής εγκαινίων στα Βαρώσια, αντιδρώντας στην απόφαση που ανακοίνωσαν προεκλογικά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» των Κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα κοινοποιήθηκε στο γενικό διευθυντή της Αστυνομίας, στο δήμαρχο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και στον αστυνομικό διευθυντή της Αμμοχώστου.

Η αιφνίδια κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η ένταση στην Μεσόγειο δεν έχει κοπάσει. Πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές και πριν από την επικείμενη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας καθώς επίσης η ανακοίνωση για τα Βαρώσια γίνεται μια εβδομάδα από τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές και μάλιστα στην Άγκυρα -όχι στα Κατεχόμενα- κάλεσε εδώ τον Τατάρ και όχι τον λεγόμενο πρόεδρο του ψευδοκράτους που είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κάνει τις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα, γιατί ο Ερντογάν δεν έχει καλές σχέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη, η κίνηση αυτή θέλει να δείξει δυο πράγματα: Πρώτον, ότι θέλει να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του εκλεκτού της Άγκυρας, δηλαδή του Τατάρ και δεύτερον να δώσει το μήνυμα ποιος κάνει κουμάντο και στα Κατεχόμενα. Ο Ερντογάν όμως, με την κίνηση αυτή φαίνεται ότι ήθελε να δώσει και ένα μήνυμα στην Ευρώπη για την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

ΤουρκίαΚατεχόμεναΚύπροςΒαρώσια