Reuters: Απίθανες θεωρεί το Βερολίνο τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής
NewsroomΔεν είναι πιθανό η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, παρά την ένταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο μετά την έξοδο του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας, σύμφωνα με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ελλάδα έχει ζητήσει να τεθεί το ζήτημα των κυρώσεων στη διήμερη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η Γερμανία δεν αναμένει από την ΕΕ να αλλάξει τη στάση της σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μόλις δύο εβδομάδες μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής.
Την ίδια ώρα, όπως μετέφερε στο ethnos.gr η Μαρία Ψαρά, αξιωματούχος της Ε.Ε δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «δεν θα διστάσουμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές κινήσεις». Συγκεκριμένα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε σε ενημέρωση του Τύπου ότι «είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για την Τουρκία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Κατά γενική ομολογία υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό που συμβαίνει είναι άδικο, αλλά πρέπει να διεξαχθεί η Σύνοδος για να δούμε ποια θα είναι η απάντηση».
«Μέχρι το Δεκέμβρη λαμβάνουμε υπόψιν και σημειώνουμε τις κινήσεις της Τουρκίας και αξιολογούμε και θα το ξαναφέρουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για αποφάσεις. Και δε θα διστάσουμε να τις αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί από τώρα να προκαταλάβει τις διαθέσεις των άλλων ηγετών.
Ο ίδιος ο αξιωματούχος, τοποθέτησε ενδεχόμενη συζήτηση για την Τουρκία στο τέλος της δεύτερης ημέρας της Συνόδου την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου μετά το πέρας της κανονικής ατζέντας.
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ