Πολιτική|07.12.2020 20:57

Μητσοτάκης: Υπήρξαν στιγμές έντασης - Δεν φτάσαμε κοντά σε πόλεμο με Τουρκία

Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την αντιμετώπιση των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της χώρας μας να μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές, όπως είπε χαρακτηριστικά, στη συνέντευξή του στο δελτίο του Alpha.

«Το βέτο παραπέμπει σε μία χώρα που είναι μόνη της, αλλά η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς συμμάχους» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στο δύσκολο καλοκαίρι με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. «Έχουμε περάσει πολλούς δύσκολους μήνες με την Τουρκία. Δεν φτάσαμε κοντά σε πόλεμο, αλλά υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης που έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αποφασιστικοί στους χειρισμούς μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου, προτίθεται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Η Τουρκία είχε τη δυνατότητα από τον Οκτώβριο να αποσύρει το Oruc Reis αλλά δεν το έκανε. Το έκανε λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Πιθανόν να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα χωρίς διασκέδαση

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Λάθος μου να φωτογραφηθώ χωρίς μάσκα στην Πάρνηθα

πόλεμοςOruc ReisΤουρκίαΚυριάκος Μητσοτάκης