Πολιτική|10.12.2020 17:17

Παραλήρημα Βελόπουλου κατά εμβολιασμών - «Άδειασμα» από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε ένα παραλήρημα για τους εμβολιασμούς επιδόθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συστρατεύθηκαν ενάντια στο εμβολιαστικό μένος του κ. Βελόπουλου.

«Έχω βαρεθεί να ακούω τους ειδικούς. Η κ. Λινού, ο κ. Σύψας. Το περίεργο με όλους αυτούς είναι ότι όλοι αυτοί έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά χρήματα του ελληνικού λαού από δήθεν ερευνητικά προγράμματα. Η κ. Λινού είναι στέλεχος της “Πρόληψις” μη κυβερνητική οργάνωση για λαθρομετανάστες. Συμπτωματικά όλοι αυτοί ρουφάνε έμμεσα και άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό χρήματα και τους βγάζετε στα κανάλια να μας πείσουν πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα με τον κορονοϊό και να μας κλείσουν στα σπίτια μας», είπε αρχικά ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης και λίγο αργότερα πήγε ένα βήμα παρακάτω «απαντώντας» στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να εμβολιαστούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Περιμένει ο πρωθυπουργός να πάω εγώ μαζί του να κάνω το εμβόλιο να παροτρύνω κι άλλο κόσμο ενώ είμαι επιφυλακτικός για τυχόν παρενέργειες και να αναλάβω εγώ το κόστος της επιλογής να προτρέψω κόσμο προς τον θάνατο. Δεν θα το κάνω ποτέ μου. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα το κάνω», είπε προκαλώντας σάλο στην Ολομέλεια της Βουλής. Επιτέθηκε, μάλιστα, ακόμα και στον CEO της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά λέγοντας: «Δεν λέει κανένας από τους ειδικούς ότι υπάρχει φάρμακο. Το λέω εδώ και ένα μήνα. Η Pfizer που θα μας σώσει. Κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον Μπουρλά. Κτηνίατρος είναι ο άνθρωπος. Τον κάναμε μεγάλο επιστήμονα λες και είναι ο Ιωαννίδης».

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι όποιος έχει μια άλλη άποψη ελαχιστότατη έως ανύπαρκτη δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο βήμα (της Βουλής) για την εκφράζει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο» ενώ και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη καταφέρθηκε εναντίον του Κ. Βελόπουλου.

«Ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι λέμε και πώς μπορούμε να παρασύρουμε τον κόσμο σε κάτι που είναι εντελώς αντίθετο από την προστασία της υγείας του», σημείωσε με νόημα. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Εκτιμώ πως η ρητορική Βελόπουλου, ήταν συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει εμβολιασμών σε μια κοινωνία που έχει τα ερωτήματά της. Έχει μεγάλο φόβο και θα πρέπει όλοι να συντείνουμε για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει. Ελπίζω η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων γιατί μιλάμε για θέματα υγείας, να έχουν την ευαισθησία και το χρέος άμεσα να υπάρξει μια αντίθεση σ' αυτή τη ρητορική».

ΚορονοϊόςεμβολιασμοίεμβόλιοΚυριάκος Βελόπουλος