Πολιτική|05.01.2021 09:10

Live streaming - ανασχηματισμός: Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης

Newsroom

Τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώνονται από λεπτό σε λεπτό από την κυβέρνηση. Υστερα από 18 μήνες διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά σε έναν δεύτερο ανασχηματισμό, και πραγματοποιεί αλλαγές σε νευραλγικά υπουργεία. Οι θέσεις είχαν κλειδώσει τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξαν και... καραμπόλες της τελευταίας στιγμής.

Πρόσωπα από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούν πάντως για έναν λειτουργικό ανασχηματισμό, με στόχευση στα παραγωγικά υπουργεία, ώστε να δοθεί μια νέα πνοή σε κομβικά κυβερνητικά πόστα αυτή τη χρονιά.

H σχετική ενημέρωση λαμβάνει χώρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ταραντίλης κυβερνητικός εκπρόσωπος - Πέτσας στο Εσωτερικών, Χατζηδάκης στο Εργασίας

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Ο Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Ο Μάκης Βορίδης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναβαθμίζεται σε υπουργό Εσωτερικών.

Ο Κώστας Σκρέκας αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας, με υφυπουργό τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος τοποθετείται σε θέση υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. Ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο υπουργείο Τουρισμού παραμένει ο Χάρης Θεοχάρης, με υφυπουργό την Σοφία Ζαχαράκη.

ανασχηματισμόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςκυβέρνησηυπουργοίΥπουργικό Συμβούλιο