Πολιτική|13.01.2021 14:53

Κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την πορεία των εμβολιασμών

Newsroom

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί καθυστερήσεων, ανεπάρκειας και ανοργανωσιάς αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών. Στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, τονίζοντας ότι η διαρκής επένδυση την καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων.

Ο Χρήστος Ταραντίλης υπενθύμισε ότι στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «εμπόριο ελπίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και «για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί». «Λιγότερο από δύο μήνες μετά, ευτυχώς για τους πολίτες, το εμβόλιο ήρθε στην Ελλάδα και η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία ώστε να αρχίσει αμέσως ο εμβολιασμός με σχέδιο και πρόγραμμα. Τώρα ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί πως «ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για τον κορονοϊό βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αναμένεται «να επιταχυνθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων και η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι».

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα τόνισε ότι «η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν είναι σε θέση ούτε να τον οργανώσει στοιχειωδώς», καθώς «άνθρωποι 85 και 90 ετών αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις και να βρεθούν στα νοσοκομεία και να εμβολιαστούν». 

ΚορονοϊόςεμβολιασμοίΑλέξης ΤσίπραςΧρήστος Ταραντίλης