Πολιτική|25.02.2021 11:31

Live streaming: Μετωπική στη Βουλή Μητσοτάκη - Τσίπρα για Μενδώνη και Λιγνάδη

Newsroom

Σφοδρή μετωπική διεξάγεται στην Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα καυτά θέματα των τελευταίων ημερών είναι πολλά και απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας.

Για «αριστερόστροφο Τραμπισμό» κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την υπόθεση Λιγνάδη. Ο Πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους κάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για όσα γράφουν τα στελέχη του στα social media και μάλιστα αναρωτήθηκε αν θα προχωρήσει στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, μετά την χθεσινή ανάρτηση.

Διαβάστε ακόμαΣτη Βουλή το ελληνικό metoo: Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη για Λιγνάδη, Μενδώνη, Κουφοντίνα

«Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη για να μεταμορφωθούν οι γερμανοτσολιάδες του 2011 σε παιδεραστές του 2021, αλλά αργήσατε 10 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει παιδεραστία στη ΝΔ. «Σας ρωτώ ανοιχτά: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;», τόνισε χαρακτηριστικά και σε προσωπικό τόνο αναρωτήθηκε με ποιο θράσος κάνει αναρτήσεις ο Πολάκης για τα ασυνόδευτα ανήλικα. «Σας καλώ να απαντήσετε ως πατέρας 2 παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι πατέρας 3 παιδιών», σημείωσε με νόημα, προσθέτοντας: «Πως τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ, όπως η Ελευθεριάδου. Με ποιο θράσος ο Πολάκης χθες μόλις κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου;».

Ειδική μνεία έκανε και στις αναρτήσεις του διευθυντή της Αυγής, Άγγελου Τσέκερη καθώς και του Κ. Βαξεβάνη. «Σας εκφράζουν οι απόψεις του κ. Βαξεβάνη ή της Αυγής», είπε απευθυνόμενος προς τον Αλ. Τσίπρα, διαβάζοντας τι ακριβώς έγραψε ο κ. Τσέκερης, ο οποίος πάντως σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε μιλήσει για «παιδέρες στο περιβάλλον του πρωθυπουργού».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον Δημήτρη Λιγνάδη και επιτέθηκε σε όλους όσοι γνώριζαν τη «δράση» του αλλά δεν μίλησαν όταν έπρεπε. «Είπατε ότι ο κ.Λιγνάδης είναι φίλος μου. Ζήτημα αν τον είχα δει 2 φορές», υποστήριξε και απευθυνόμενος σε όσους τώρα λένε ότι γνώριζαν είπε πως όταν τοποθετήθηκε στη θέση του κανείς δεν μίλησε. Αναφερόμενος στα περί δήθεν συγκάλυψης από την κυβέρνηση είπε ότι την ίδια μέρα που έγιναν οι καταγγελίες του ζητήθηκε η παραίτησή του από το Υπουργείο Πολιτισμού. «Οταν ακούστηκαν οι φήμες του ζητήθηκαν απαντήσεις και εκείνος είπε πως δεν έχει καμία εμπλοκή. Την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία του ζητήθηκε να παραιτηθεί και η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη.

Μιλήσατε για συγκάλυψη. Ποια συγκάλυψη; Ο κ.Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες μετά την πρώτη καταγγελία», σημείωσε και υπενθύμισε ότι και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν καλέσει στις Βρυξέλλες για να παραστεί σε εκδήλωσή τους. Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά και τις σχετικές φωτογραφίες αλλά και μια «κομμένη» από παράσταση που είχε παρακολουθήσει και στην οποία δίπλα του βρισκόταν η πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

«Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και ότι η Νέα Δημοκρατία καλύπτει κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας η κυρία Ελευθεριάδου να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από κει από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Με ποιο θράσος ο κύριος Πολάκης μία μέρα πριν από την συζήτηση κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγοπούλα και για την τάχα ευθύνη του Μαξίμου; Κύριε Τσίπρα σας ζητώ να απαντήσετε όχι ως τέως πρωθυπουργός, ούτε ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά να καταγγείλει τις συμπεριφορές και τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη με αφορμή αυτή τη φορά ανάρτηση του για την Ειρήνη Αγαπηδάκη, εθνικής συντονίστριας για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα. Ο πρωθυπουργός διαβάζοντας στη Βουλή έγγραφο στο οποίο επιβραβεύεται η δουλειά της κυρίας Αγαπηδάκη, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που ανέφερε «Ειρηνη Αγαπηδακη το τρολακι της ΝΔ».

«Μίλησαμε για τις βαξεβάνιες εμετικές ριπές και τις τοποθετήσεις των βουλευτών σας. Μπορεί να μείνει στα υπεύθυνος για τις δημοσιογραφικές τοποθετήσεις αλέστε υπεύθυνος για τα λεγόμενα των βουλευτών σας. Πρέπει να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται σε βάρος της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας, που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να την διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ανακοίνωσε δύο ιδιαίτερα σημαντικές πρωτοβουλίες: Η πρώτη αφορά την αλλαγή του ποινικού κώδικα προς την αυστηροποίηση της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ήτοι πλέον η παραγραφή για κακοποίηση ανηλίκων αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος και δεύτερον θα δημιουργηθεί το metoo.gov.gr.

Διαβάστε ακόμα: Παύλος Πολάκης: Σάλος από την ανάρτησή του – Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Αλέξης ΤσίπραςΛίνα ΜενδώνηΚυριάκος ΜητσοτάκηςMeTooΔημήτρης Κουφοντίνας