Πολιτική | 11.01.2019 08:44

Το Ποτάμι: Σε άλλη... κοίτη Ψαριανός και Αμυράς

Newsroom

Οι έντονες συζητήσεις, οι συγκρούσεις και οι αναταράξεις είναι καθηµερινά στο µενού. Το γεγονός δε ότι δύο βουλευτές, οι Ψαριανός και Αµυράς, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν και στις δύο διαδικασίες, ότι ο Σπύρος ∆ανέλλης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει θετικά και στις δύο «κάλπες» και ότι ο Σπύρος Λυκούδης δεν θα δώσει ψήφο εµπιστοσύνης αλλά θεωρεί θετική τη συµφωνία, περιπλέκει την κατάσταση.

Ο επικεφαλής του Ποταµιού, τονίζοντας ότι κινείται υπέρ των εθνικών συµφερόντων σε µια ιστορική στιγµή, εισέπραξε χθες τουλάχιστον δηκτικά σχόλια από τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος, µιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε για άλλη µία φορά την απόφασή του να καταψηφίσει τη συµφωνία και να αρνηθεί… πανηγυρικά την πιθανή πρό-
σκληση για να δώσει ψήφο εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες λένε ότι, µόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά µε τη διαδροµή που θα επιλέξουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συγκαλέσει την Kοινοβουλευτική Oµάδα του Ποταµιού για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Αυτόνοµη πορεία Ο κ. Θεοδωράκης, όπως και ο αντιπρόεδρος του Ποταµιού, Γιώργος Μαυρωτάς, επιµένουν, πάντως, µε τις δηµόσιες παρεµβάσεις τους στη λογική της αυτόνοµης πορείας και της καθόδου του Ποταµιού στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Και επιµένουν σε αυτό, ακόµη και όταν οι συνοµιλητές τούς θέτουν το ερώτηµα για πιθανή αποχώρηση βουλευτών που διαφωνούν µε την υπερψήφιση της Συµφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Θεοδωράκης, από τη µεριά του, επισηµαίνει την απόφασή του να στηρίξει µια θετική συµφωνία για την επίλυση του «Μακεδονικού», υπενθυµίζοντας ότι αφορά στον πυρήνα των απόψεων και θέσεων του Ποταµιού από την πρώτη στιγµή…

Σταύρος ΘεοδωράκηςΣπύρος ΔανέλληςΤο ΠοτάμιΓιώργος Αμυράς