Πολιτική|30.03.2021 12:03

Βουλή: Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη σύσταση προανακριτικής κατά Παππά

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με κόντρες ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του πρώην Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ειδικότερα, η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα μίλησε για σοκαριστικές αποκαλύψεις, για παρακράτος και μάλιστα υπογράμμισε ότι όσα αναφέρονται στη δικογραφία παραπέμπουν ευθέως σε μαφία. Παράλληλα, έκανε λόγο για εικονικές συμβάσεις καθώς για πολιτικές εντολές που δίνονταν τότε από το «παλιό μαγαζί, το white house».

«Προκύπτουν πλείστα όσα ερωτήματα, τα οποία αναμφισβήτητα προκαλούν σοκ και δέος, αναφορικά με τη δράση και τις μεθοδεύσεις του τότε Υπουργού κ. Παππά, ως έχων την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, αλλά και το γενικό πρόσταγμα, προκειμένου να λάβει ο κ. Καλογρίτσας άδεια τηλεοπτικού σταθμού. Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις, που προκύπτουν από την δικογραφία και δη τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, ξεπερνούν την λειτουργία του παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας», ανάφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπακώστα, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στη Βουλή. 

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια για την προανακριτική εναντίον του Νίκου Παππά

Σύμφωνα με την ίδια ο Ν. Παππάς παραβίασε τους όρους του διαγωνισμού και τα καθήκοντά του, μεσολαβώντας και ζητώντας από τους εκπροσώπους της εταιρείας CCC, να συμμετάσχει η εταιρεία στο εγχείρημα, χορηγώντας αρχικά το ποσό των 3.000.000 ευρώ στον κ. Καλογρίτσα για έκδοση εγγυητικής επιστολής , ισόποσης αξίας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό. «Η διασφάλιση ήταν ότι θα λάμβανε άδεια», αναρωτήθηκε σχετικά η κυρία Παπακώστα. 

Απαντώντας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η υπόθεση αποτελεί «φάρσα», στηρίζοντας πλήρως τον Ν. Παππά. «Η πρόταση της ΝΔ είναι πολιτικά εκδικητική, νομικά αστεία και πραγματολογικά αντιφατική», προσέθεσε ο ίδιος πετώντας το γάντι στη Νέα Δημοκρατία. Κατά τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης «όταν μιλάτε για αλισβερίσια και σχέσεις με επιχειρηματίες, να ξέρετε ότι βοά η κοινωνία για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, για τα εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν. Αλλά όλα αυτά θα έχετε χρόνο να τα σκεφτείτε καλά, για να απολογηθείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΧρήστος Καλογρίτσαςπροανακριτικήτηλεοπτικές άδειεςΝίκος Παππάς