Πολιτική | 15.04.2021 21:21

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Ελπίζω να ισχύει η πρόσκληση για το γεύμα γιατί πεινάω

Newsroom

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη σφοδρή on air αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομολογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους κλείνοντας τις κοινές δηλώσεις. «Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά...» είπε ο Νίκος Δένδιας με τον Τσαβούσογλου να απαντά σε άλλο τόνο:

«Η αμοιβαία κατανόηση σημαίνει να μπορώ να μπω και στα παπούτσια του άλλου. Εμείς όμως δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο αν προχωρήσουμε έτσι», ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει: «αν συνεχίσουμε έτσι θα χάσουμε και το «ιφτάρ» (γεύμα)».

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο

Ενταση επικράτησε κατά τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μελβούτ Τσαβούσογλου, όταν ο τελευταίος έκανε αναφορά σε τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια, που υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λωζάνης. Μάλιστα αναφερόμενος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και το μεταναστευτικό, ο κ. Δένδιας τόνισε:  «Δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα». 

Διαβάστε ΕΔΩ το... πινγκ πονγκ δηλώσεων στην Αγκυρα

ΆγκυραΝίκος ΔένδιαςΤουρκίαΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΑνατολική Μεσόγειος