Πολιτική|15.04.2021 22:07

Τσαβούσογλου για Δένδια: Αναμένουμε πιο ειλικρινή στάση από την Ελλάδα

Newsroom

Την ώρα που ο Ελληνας υπυργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκονταν στην πτήση της επιτροφής στην Αθήνα, από την επίσκεψη του στην Αγκυρα και λίγες ώρες μετά την... επεισοδιακές κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομολογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο τελευταίος με αναρτησή του δεν σταμάτησε το debate. Χαρακτηριστικά ανέφερε στο twitter: «Αναμένουμε πιο ειλικρινή και εποικοδομητική στάση από την Ελλάδα».

Αναλυτικά σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε τα εξής:

«Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια να διατηρήσουμε τον διάλογο.

Συζητήσαμε εκκρεμή ζητήματα, προβλήματα της μειονότητάς μας, τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τη μετανάστευση και περιφερειακά ζητήματα.

Αναμένουμε πιο ειλικρινή και εποικοδομητική στάση από την Ελλάδα»

Διαβάστε επίσης: Δένδιας - Τσαβούσογλου: Διπλωματικό σοκ ή απλή αλήθεια;

T

Η ένταση ξεκινήσε κατά τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μελβούτ Τσαβούσογλου, όταν ο τελευταίος έκανε αναφορά σε τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ελληνα υπουργού εξωτερικών, που υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λωζάνης. Μάλιστα αναφερόμενος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και το μεταναστευτικό, ο κ. Δένδιας τόνισε:  «Δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Ελπίζω να ισχύει η πρόσκληση για το γεύμα γιατί πεινάω

ΤουρκίαΝίκος Δένδιαςελληνοτουρκικές σχέσειςΜεβλούτ Τσαβούσογλου