Πολιτική | 30.04.2021 10:43

Ερντογάν: Η ανεξαρτησία της Τουρκίας περνά μέσα από τον ισχυρό στρατό της

Newsroom

Η Τουρκία συγκαταλέγεται στη σούπερ λιγκ των χωρών με αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια παρουσίασης νέων προϊόντων σε εργοστάσιο πυρομαχικών.

«Σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πολύ καλύτερα ότι η πορεία προς την ανεξαρτησία περνά μέσα από έναν ισχυρό στρατό που διαθέτει μεγάλο αριθμό στρατιωτών, αλλά ακόμη περισσότερο όπλα, τεχνολογία και κατάρτιση.

Δεν θα είμαστε πλέον εξαρτημένοι από κανέναν για την πυρίτιδα των βομβών, των πυρομαχικών και των πυραύλων των αεροσκαφών μας. Ως μία χώρα που έχει πλέον την ικανότητα να παράγει εκρηκτικά νέας γενιάς, έχουμε ανέβει σε κατηγορία σούπερ λιγκ».

Ακάρ: Λίγοι στρατοί στον κόσμο έχουν την επιχειρησιακή υπεροχή μας

Την υπεροχή του τουρκικού στρατού στον κόσμο εκθείασε από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως ανέφερε οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν πλέον τη μεγαλύτερη ισχύ από ποτέ. «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αγωνίζονται υπό την καθοδήγηση του προέδρου Ερντογάν με τέτοιο πάθος και αποτελεσματικότητα όσο ποτέ άλλοτε, τόσο στο εσωτερικό όσο και στη Συρία, στο βόρειο Ιράκ, στην Κύπρο, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Λιβύη, στην ανατ. Μεσόγειο και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκαιο τόσο της χώρας μας όσο και των φιλικών και αδελφών χωρών και να συμβάλουν στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα με περισσή αυτοθυσία και ηρωισμό.

Τώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της υψηλής τεχνολογίας έχουν το πλεονέκτημα και την επιχειρησιακή υπεροχή που λίγα στρατεύματα στον κόσμο μπορούν να επιτύχουν. Το να διατηρήσουμε αυτά τα κέρδη, να βελτιστοποιήσουμε τα συστήματά μας και να διαθέτουμε ανώτερη τεχνολογία, η οποία αυξάνει την αποτελεσματικότητα, την αποτρεπτικότητα του αξιοσέβαστου στρατού μας, δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα».

Reuters για την αντίδραση Ερντογάν στον Μπάιντεν: «Θυμωμένος αλλά εύθραυστος»

Ανώνυμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν ήταν ευχάριστο που ο Μπάιντεν πήρε τον Ερντογάν 3 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πάντως η Άγκυρα δεν πρόκειται να αντιδράσει «προς το παρόν», λόγω της εύθραυστης οικονομίας.

Τουρκίατουρκικός στρατόςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν