Πολιτική|13.05.2021 16:13

Νέα Δημοκρατία: Στην προανακριτική επιβεβαιώθηκε ότι τα 3 εκατ. ευρώ κατευθύνονταν στις τηλεοπτικές άδειες 

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Από τη σημερινή κατάθεση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας CCC κ. Αντώνη Λιανό επιβεβαιώθηκε  η γνώση της εταιρείας ότι τα 3 εκ ευρώ της δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη, θα κατευθύνονταν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες». Αυτό υποστηρίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι με βάση τα όσα είπε ο ίδιος στην επιτροπή ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε πλήρως για την πορεία του διαγωνισμού και το υπό ίδρυση κανάλι, ενημερώνοντας με email τον ίδιο ότι έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής και του απέστειλε το Business Plan του υπό ίδρυση καναλιού.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη Νέα Δημοκρατία επέμεινε στους ισχυρισμούς της εταιρείας CCC αλλά δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αγνοεί  τις επιμέρους συναντήσεις της εταιρίας με τον κ.  Καλογρίτσα  και με την Κυβέρνηση. Αναγνώρισε τέλος ότι έχει στη διάθεση του  ενδοεταιρικά e-mail που αφορούν τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών  και δεσμεύτηκε ότι θα τα προσκομίσει στην Επιτροπή. 

Σύμφωνα, πάντως, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λιανός υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με την CCC για την αγορά τηλεοπτικής άδειας, προσθέτοντας ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο. Την ίδια ώρα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν γνώριζε αν υπήρχε κάποια συνάντηση στο Μέγαρο Μάξιμου ενώ στην ερώτηση αν  όλα έγιναν για την δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ CHANEL, απάντησε «κατηγορηματικά οχι».

«Εγώ συμμετείχα σε δύο συσκεψεις με τους εκπροσώπους της ΤΟΞΟΤΗΣ για να συζητήσουμε την προώθηση κατασκευαστικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η  μόνη μας αγωνία ήταν η επιστροφή των χρημάτων που δώσαμε στον Καλογρίτσα υπήρχε κάποια άλλη συμφωνία τότε θα την ήξερα», προσέθεσε επίσης ο ίδιος. 

τηλεοπτικές άδειεςπροανακριτικήΝέα Δημοκρατία