Πολιτική | 15.01.2019 10:58

Το Ποτάμι: Όλα κρίνονται στην ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη

Newsroom

Κάνετε λίγο υπομονή, θα έχει ενδιαφέρον η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόρδας μιλώντας στο Open TV, αναφορικά με την προδιαγεγραμμένη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι, αλλά και την στάση που θα τηρήσει η παράταξη ενόψει των «καυτών» πολιτικών θεμάτων.

Στο Ποτάμι, θεωρούν δεδομένη τη διαγραφή Δανέλλη, μιας κι αποφάσισε να τραβήξει διαφορετική ρότα απ’ αυτή που έχει χαράξει ο Σταύρος Θεοδωράκης και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Παράλληλα, τίθεται θέμα «πολιτικής νομιμότητας», την οποία θα καταγγείλει ο κ. Θεοδωράκης κι αφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση, για να διατηρηθεί εν ζωή, «χρησιμοποιεί» βουλευτές άλλων κομμάτων.

«Αλλα ψήφισε ο λαός κι άλλα βλέπει να γίνονται στη Βουλή» έλεγαν από το Ποτάμι με τον Δημήτρη Τσιόρδα να χαρακτηρίζει τον τρόπο που δρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ευτελή.

Ψαριανός: «Αν δεν φύγει ο Δανέλλης, φεύγω εγώ»

«Αν δεν διαγραφεί ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, φεύγω εγώ» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολιάζοντας την απόφαση του συναδέλφου του να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και παράλληλα να δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αμυράς: «Θα διαγραφεί ο Σπύρος Δανέλλης»

Τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη μέσα στην ημέρα από την ΚΟ του Ποταμιού επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μαυρωτάς: «Στενάχωρη και δυσάρεστη εξέλιξη»

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος χαρακτήρισε «στενάχωρη και δυσάρεστη εξέλιξη» την πρόθεση του Σπύρου Δανέλλη να γίνει ο 151ος πρόθυμος βουλευτής που θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά το αν αλλάζει η στάση του Ποταμιού για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μαυρώτας είπε ότι «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε οποτε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

Το τηλεφώνημα Θεοδωράκη-Δανέλλη

Ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε χθες (14/1) το βράδυ στο τελεσίγραφο που του έδωσε ο κ. Θεοδωράκης αναφορικά με τη στάση του στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Η καταφατική του απάντηση, τον έθεσε αυτομάτως εκτός Ποταμιού, ενώ υπήρξαν κι αντιδράσεις από τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν, ήταν και η επανεκτίμηση της απόφασης να δοθεί «πράσινο φως» για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλα λοιπόν, θα ξεκαθαρίσουν κατά την ομιλία πολυαναμενόμενη ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, στις 14:00 στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία επί τριημέρου θα δουλεύει… νυχθημερόν.

Σταύρος Θεοδωράκηςψήφος εμπιστοσύνηςΣυμφωνία των ΠρεσπώνΤο ΠοτάμιΣπύρος Δανέλλης