Πολιτική|27.05.2021 10:47

Επέτειος 40 ετών από την ένταξη στην ΕΕ: Σήμερα η εκδήλωση – Ποιοι θα δώσουν το παρών

Newsroom

Στο Ζάππειο Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη στις 19:00 η επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη στην ΕΟΚ: Ποιοι θα παρέμβουν  

Την εκδήλωση θα τιμήσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ε.Ε. και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης, στον χώρο του Ζαππείου θα εγκαινιασθεί φωτογραφική έκθεση για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 καιι από τις επίσημες σελίδες στο facebook του υπουργείου Εξωτερικών, της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Όλες οι ειδήσεις

Κικίλιας: Στο τραπέζι εμβολιασμός παιδιών πριν τη νέα σχολική χρονιά

Φωτιά στον Σχίνο: Χωρίς νυχτερινή βάρδια η Πυροσβεστική - 70 χρόνια για να επανέλθει το δάσος στα Γεράνεια

AstraZeneca: Τι ισχύει για παρενέργειες και 2η δόση - Από το Σάββατο ραντεβού για όλα τα εμβόλια

Πατέρας 11χρονης που κατήγγειλε 48χρονο δάσκαλο: Λύγισα όταν διάβασα τα μηνύματα

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚατερίνα ΣακελλαροπούλουΕυρωπαϊκή Ένωση