Πολιτική|27.05.2021 13:39

Κορονοϊός – Βουλή: Χαλαρώνουν τα μέτρα – Τι αλλάζει στη λειτουργία του Κοινοβουλίου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την αύξηση του αριθμού των βουλευτών που μπορούν να βρίσκονται την ίδια ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κορονοϊός – Βουλή: Τι αλλάζει στη λειτουργία

Έτσι, πλέον το ανώτατα όριο των βουλευτών στην Ολομέλεια θα είναι 120 ενώ αντίστοιχα θα αυξηθεί κι ο αριθμός στις μικρότερες αίθουσες της Βουλής. Η αλλαγή ουσιαστικά έρχεται ως συνέχεια και της πορείας του προγράμματος των εμβολιασμών, καθώς όπως ενημέρωσε ο Κ. Τασούλας περίπου τα ⅔ των βουλευτών έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου και μάλιστα 150 βουλευτές έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα «σπάσουν» την καραντίνα της Βουλής προσερχόμενοι μαζικά τόσο στις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο και στις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Χθες, εξάλλου, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να εργαλειοποιήσει τη πανδημία, τον εύλογο φόβο των ανθρώπων, την ανάγκη για μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να επιβάλει ένα καθεστώς ενώ έκανε λόγο για ένα «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». «Εδώ και ενάμισι χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες ελέγχου με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της. Και να νομοθετεί με διαδικασίες πρωτοφανείς και τη Βουλή σε καθεστώς υβριδικής λειτουργίας, ώστε να περνά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

 Έγκλημα Γλυκά Νερά – Καλλιακμάνης: Παράξενες οι κινήσεις των δολοφόνων της Καρολάιν

Φορολογικές δηλώσεις: Οι νέοι κωδικοί και οι αλλαγές στο έντυπο Ε1

«Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή» - Τι λέει ο σύζυγος 44χρονης με θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι υπηρεσίες με κωδικούς taxisnet μέσω gov.gr

ολομέλειαΚωνσταντίνος ΤασούλαςΒουλή