Πολιτική|30.05.2021 13:51

Τσαβούσογλου: «Δεν προκαλεί ένταση η επίσκεψή μου στη Θράκη»

Μαρία Ζαχαράκη

Σε δηλώσεις… προθέσεων προέβη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν έρθει στην Ελλάδα. Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του, ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο παρουσίασης της επίσκεψής του στη Θράκη. «Δεν προκαλεί ένταση η επίσκεψή μου στη Θράκη», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι έρχεται στην Αθήνα με θετική ατζέντα. 

«Και όταν μας επισκέφτηκε ο κ. Δένδιας στην Άγκυρα -παρά την ένταση που δημιουργήθηκε  στις κοινές δηλώσεις-  και πάλι υπήρξε θετική ατζέντα. Του επιφυλάξαμε μια θετική υποδοχή, περιμένουμε την ίδια ανταπόκριση», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Χουριέτ», επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, στόχος της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Αθήνα είναι να επιστρέψουν οι σχέσεις στην κατάσταση πριν από την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ανήρτησε δύο φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Twitter με μηνύματα που περιείχαν αναφορά στην «τουρκική» μειονότητα.

Μία με την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχτηκε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκίν, με το μήνυμα να αναφέρει:

«Στην Ελλάδα για να συναντήσω την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη και να συζητήσω τις διμερείς σχέσεις».

Το δεύτερο μήνυμά του αφορούσε τη συνάντησή του με τους ψευδο-μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, πλαισιωμένο με την αντίστοιχη φωτογραφία. «Η δουλειά των μουφτήδων είναι να συμβάλουν σοβαρά στην διατήρηση και την ενδυνάμωση της ενότητας και της αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας».

T

Όλες οι ειδήσεις

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Εφτασε στην Αλεξανδρούπολη ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Self test: Πότε δεν θα είναι υποχρεωτικό - Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

«Κατάρρευσα» - Συγκλονίζει ο αστυνομικός: Η 11 μηνών Λυδία και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ιστιτούτο Παστέρ - Έρευνα: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca σε μεταλλάξεις

Πανελλήνιες 2021: Οι «γρίφοι» του μηχανογραφικού και οι χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε η πληρωμή για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια - Οι αυξήσεις

ΘράκηΜεβλούτ Τσαβούσογλουελληνοτουρκικές σχέσειςΝίκος Δένδιας