Πολιτική|31.05.2021 07:16

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα... ακόμα και εκλογών

Βούλα Κεχαγιά

To ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου κεντρίζει η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταθέσει για τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά στη Βουλή. Σε συνδυασμό δε με τις διαρροές πως αναστέλλεται προσωρινά τουλάχιστον η εφαρμογή του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία γεννώνται ερωτηματικά για το εάν πίσω από αυτές τις αποφάσεις τις κυβέρνησης κρύβονται άλλοι σχεδιασμοί, ενδεχομένως και εκλογικοί.

Μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή και με αφορμή τις σχετικές πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε καυστικά πως είναι πραγματικά αστείο αυτό που γίνεται όταν η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι βάζει τη Δημοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια τώρα να μην προχωρά. Είπε δε με νόημα ότι όλο το θέμα με την ίδρυση αστυνομίας για τα πανεπιστήμια έγινε μόνο για λόγους επικοινωνίας, για την υπεράσπιση ιδεοληψιών και για το χάϊδεμα του συντηρητικού ακροατηρίου της ΝΔ. Κατηγορώντας συγχρόνως την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά ψηφίζει νόμους που τελικώς δεν μπορεί να εφαρμόσει.

Ανεξαρτήτως πάντως από την πρόθεση της κυβέρνησης να πάει...πίσω το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών για το περιεχόμενό του σε καθημερινή βάση είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα σήμερα θα περιοδεύσει στην Χαλκίδα και θα μιλήσει για τις ανατροπές στα εργασιακά σε εκπροσώπους της Ένωσης Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ-μεταλλεία Εύβοιας. Αργότερα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για το ίδιο θέμα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Κατά τις πληροφορίες το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ακολουθήσει για πρώτη φορά και ο Συμεών Κεδίκογλου λόγω καταγωγής που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επισήμως την προηγούμενη Παρασκευή.

Η Κουμουνδούρου δεν διαψεύδει πάντως τις πληροφορίες που θέλουν το επόμενο διάστημα κι άλλες εισχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ είτε από πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ είτε από προβεβλημένες προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών. ΠΙθανολογείται μάλιστα ότι περί τα τέλη Ιουνίου όταν θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιβεβαιωθεί το νέο άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία με κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να στρατευθούν σε μία κοινή πορεία με κατάληξη την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Όλες οι ειδήσεις

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη: Στην Asba για τζατζίκι και…. Greek salad

Σεπόλια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η Αστυνομία - Γνώριμος των Αρχών ο 32χρονος που έπεσε νεκρός

Self test: Δωρεάν από 31 Μαΐου για όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών

«Κατέρρευσα» - Συγκλονίζει ο αστυνομικός: Η 11 μηνών Λυδία και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Πανελλήνιες 2021: Οι «γρίφοι» του μηχανογραφικού και οι χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε η πληρωμή για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια - Οι αυξήσεις

εργασιακό νομοσχέδιοΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑεκλογές