Πολιτική|31.05.2021 13:04

Αγκαλιές Δένδια - Τσαβούσογλου πριν το δείπνο κάτω από την Ακρόπολη

Newsroom

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Δείγμα του κλίματος οι εγκάρδιες αγκαλιές (όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω εικόνες) κατά την άφιξη του Τούρκου υπουργού, στο εστιατόριο «Διόνυσος», στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, όπου που παρατέθηκε επίσημο δείπνο. 

Ο Τούρκος υπουργός βρίσκεται στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής (30/05), μετά την επίσκεψή του στη Θράκη όπου επανάλαβε τις προκλήσεις περί «τουρκικής μειονότητας» και «τουρκικών σχολείων», προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το κλίμα στο χθεσινό δείπνο ήταν κάτι περισσότερο από θερμό, γεγονός που ίσως δείχνει και τις προθέσεις των δύο υπουργών σχετικά με τη σημερινή ημέρα. 

Copyright: intime
Copyright: intime

Copyright: intime

Το πρόγραμμα των συναντήσεων την Δευτέρα

Με την συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της ΤουρκίαςΜεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκινάει τη Δευτέρα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 10:15. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης στις 11.00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Tύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13.15.

Όλες οι ειδήσεις

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη: Στην Asba για τζατζίκι και…. Greek salad

Σεπόλια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η Αστυνομία - Γνώριμος των Αρχών ο 32χρονος που έπεσε νεκρός

Self test: Δωρεάν από 31 Μαΐου για όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών

«Κατέρρευσα» - Συγκλονίζει ο αστυνομικός: Η 11 μηνών Λυδία και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Πανελλήνιες 2021: Οι «γρίφοι» του μηχανογραφικού και οι χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ

ελληνοτουρκικάΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΝίκος Δένδιας