Πολιτική|31.05.2021 15:43

Προανακριτική: Νέα στοιχεία από τα email Λιανού

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα email που διαβίβασε ο εκπρόσωπος της CCC, Αντώνης Λιανός στην Προανακριτική Επιτροπή. Ειδικότερα, πρόκειται για μηνύματα που αντάλλαξε με τον Φουάντ Χούρι, ιδιοκτήτη της Λιβανέζικης εταιρείας, στα οποία τον ενημέρωνε τόσο για την εξέλιξη της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών όσο και για την πορεία της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Προανακριτική: Ο στόχος της CCC

Όπως προκύπτει από τα email στόχος της CCC ήταν να επιστραφούν τα περιβόητα 3 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχαν δώσει στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετέχει στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής δύο είναι τα βασικά στοιχεία:

  • Η CCC εμμέσως παραδέχεται ότι δόθηκαν τα χρήματα για τις τηλεοπτικές άδειες κι όχι για κάτι άλλο.
  • Ο Χρήστος Καλογρίτσας – σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – παραδέχεται ότι υπάρχει μια… ανεξόφλητη οφειλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιανός ενημερώνει βήμα, βήμα τον κ. Χούρι για την οικονομική κατάσταση του κ. Καλογρίτσα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το «σπάσιμο» της οδού Πατρών - Πύργου δεν προχωρά, κι άρα ο κ. Καλογρίτσας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, ή ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες δεν προχωρά επειδή κρίθηκε αντισυνταγματικός. Μάλιστα, ο κ. Λιανός ενημερώνει τον κ. Χούρι ότι θα πρέπει να προχωρήσουν δικαστικά για να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν προς τον επιχειρηματία.

Όλες οι ειδήσεις

Άμεση ανάλυση: Γιατί η επίσκεψη Τσαβούσολγου κύλησε τόσο υποτονικά

Αποκαλύψεις για διπλωματικό θρίλερ: Πώς οι ΗΠΑ κατασκόπευαν την ΕΕ με τη βοήθεια της Δανίας

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα -Πότε πρέπει να κάνουν self-test οι υποψήφιοι

Ο Τζο Μπάιντεν εξομολογείται: «Eίναι μια δύσκολη μέρα για εμάς»

Χρήστος Καλογρίτσαςπροανακριτική