Πολιτική|01.06.2021 07:22

ΣΥΡΙΖΑ: Για συνολική αποτυχία Μητσοτάκη κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

Βούλα Κεχαγιά

Την κατάρρευση του δόγματος «Νόμος και τάξη« που υποστήριξε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε μία χρονική στιγμή που η έξαρση της εγκληματικότητας δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας και φόβου για τους πολίτες. Από την Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως την ίδια ημέρα που έλαβαν χώρα δύο ακόμη μαφιόζικες εκτελέσεις στην Αθήνα, η κυβέρνηση προώθησε μέσω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την διαδικασία πρόσληψης 1.000 αστυνομικών (400 σε πρώτη φάση )που θα συγκροτήσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που περιόδευσε χθες στην Χαλκίδα είναι σαφές πως η καθολική κυβερνητική αποτυχία σε θέματα ασφάλειας έχει ονοματεπώνυμο. Και αυτό δεν αντιστοιχεί αποκλειστικά και μόνο στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά πρωτίστως στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και δείχνει ως κύριο υπεύθυνο για την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την εγκληματικότητα στη χώρα. Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα μπαίνει και πάλι ο πρωθυπουργός, κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανές την προηγούμενη Παρασκευή όταν από το βήμα της Βουλής τον περιέγραψε ως την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Είναι σαφές πως για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο της κυβερνητικής στρατηγικής ξεκινάει και τελειώνει στο Μέγαρο Μαξίμου: Από την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία και την επιμονή να εφαρμοστούν από φέτος οι αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων (ελάχιστη βάση εισαγωγής επομένως λιγότεροι εισακτέοι) έως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έρχεται να ξεπληρώσει τα γραμμάτια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και μιας μικρής μερίδας επιχειρηματιών.

Κατά τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο πρωθυπουργός είναι πλέον βαθύτατα εκτεθειμένος για την έξαρση της ανομίας στη χώρα, κάτι που όπως πιστεύει δεν μπορεί να κρύψει κανένας επικοινωνιακός χειρισμός ή πολιτικός αντιπερισπασμός. Ομοίως στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως το έλλειμμα στρατηγικής σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής φάνηκε και από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα καθώς η ελληνική πλευρά διεξάγει συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο, χωρίς ωστόσο να πιέζει την Τουρκία για έντιμες λύσεις στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Προειδοποιούν δε πως εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν προχωρήσει σ’ ένα πλαίσιο ορισμού κόκκινων γραμμών με αναγνώριση ως μόνης διαφοράς τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ συνδέοντας συγχρόνως την τελωνειακή ένωση της γείτονος χώρας με μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού τότε οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές για τη χώρα μας.

Όλες οι ειδήσεις

Δυο συλλήψεις για 24 εκτελέσεις από το 2017 - Ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα

Κορονοϊός: 1.007 κρούσματα, 41 θάνατοι, 481 διασωληνωμένοι

Διπλωματικές πηγές – Τι είπε ο Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη η εμμονή στο «casus belli»

Απόπειρα αρπαγής στη Ραφήνα: Τι είπε η ανήλικη στους αστυνομικούς

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝέα Δημοκρατία