Πολιτική|17.06.2021 19:53

ΣΥΡΙΖΑ για Tαμείο Aνάκαμψης: Απευθύνεται σε ελάχιστους και ισχυρούς

Newsroom

Την έγκριση από την Ε.Ε. του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης, που ετοίμασε εν κρυπτώ από τα κόμματα και την κοινωνία, δυστυχώς απευθύνονται σε ελάχιστους και ισχυρούς», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Καμία ουσιαστική στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις

«Όσα φαντασμαγορικά show και να στήσει, σύντομα η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας θα καταλάβουν ότι δεν απευθύνεται στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, αφού δεν έχει καμία πρόβλεψη για αυτούς παρά μόνο διαιώνιση της οικονομικής ανέχειας και του εργασιακού Μεσαίωνα», σημείωσε και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι, το σχέδιό της, «δεν απευθύνεται στη συντριπτική πλειοψηφία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν το 95% της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αφού δεν προβλέπει καμία ουσιαστική στήριξη και ρευστότητα ούτε το πως θα θωρακιστούν απέναντι στον ανταγωνισμό».

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το ελληνικό πρόγραμμα  αναφέρεται ότι «η οποία μέριμνά του για τη βιομηχανία περιορίζεται σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις χωρίς διαφανή κριτήρια, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις πραγματικές ανάγκες  χωρίς μια εθνική στρατηγική και τις προτεραιότητες που προκύπτουν από αυτή».

Καμία μέριμνα για την άμβλυνση των ανισοτήτων

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα «έχει σε δεύτερη μοίρα τον πρωτογενή τομέα και την έρευνα και καινοτομία, δεν έχει μέριμνα για την πραγματική μείωση της ανεργίας», «δεν έχει καμία μέριμνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επενδύοντας στο παρωχημένο μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών», «δεν έχει καμία μέριμνα για τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους» και «δεν έχει καμία μέριμνα για την άμβλυνση των ανισοτήτων οι οποίες διευρύνονται υπονομεύοντας και την ίδια την ανάπτυξη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ότι, «Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, όσους βολικούς μονολόγους και να κάνει για τις κάμερες, να ξέρει ότι οι πολίτες δεν τον ακούνε. Πολύ απλά γιατί το σχέδιό του για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απευθύνεται σε αυτούς».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στην Αρχαία Αγορά κι αναφερόμενος στην έγκριση του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» έκανε λόγο για το «όραμα που έγινε πραγματικότητα».

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η νέα κατάθεση του συζύγου και το ρολόι της Καρολάιν

Αρση μέτρων: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ

Ιταλία - Σοκάρει το βίντεο: 20 μαρτυρικά δευτερόλεπτα όταν το τελεφερίκ πάει σε συντριβή

Ερευνα για τα 3 χρόνια Συμφωνίας των Πρεσπών: Το 52% συμφωνεί ότι ενίσχυσε την ειρήνη στα Βαλκάνια

Ούρσουλα φον ντερ ΛάιενΤαμείο ΑνάκαμψηςΣΥΡΙΖΑκυβέρνησηΚυριάκος Μητσοτάκης