Πολιτική|21.06.2021 21:24

Δένδιας για Λευκορωσία: Η Ελλάδα εξετάζει ποινική δίωξη για την αεροπειρατεία

Newsroom

Ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  Euronews σχολίασε τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Ο υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι η Ε.Ε. προσπαθεί να «δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα».

Οι κυρώσεις, όπως επεσήμανε ο Ν. Δένδιας, «δεν είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας». Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», διευκρινίζοντας ότι «η Ελλάδα - καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους - εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων».

Θα μπορούσε, με δεδομένες τις κυρώσεις, ο Λουκασένκο, να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν; «Αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα», υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση - λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της - οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία».

Όλες οι ειδήσεις

Συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία: Επεσε 100 μέτρα από το πατρικό του χειριστή

Καταγγελία για βιασμό στα Πετράλωνα: Τι λέει η 50χρονη καθαρίστρια στο OPEN

Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Τρεις συλλήψεις με… αρχηγό κρατούμενο στον Κορυδαλλό

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Τα πρώτα λόγια από τον πατέρα του πιλότου: «Εχασα δύο παιδιά»

Νίκος ΔένδιαςΛευκορωσίαΕ.Ε.