Πολιτική|17.01.2019 20:31

Γεννηματά: Ενιαία γραμμή για τις Πρέσπες διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες

Newsroom

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία. Eίναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά όταν φθάνει η κρίσιμη ώρα κανείς δεν πρέπει να πληγώσει την παράταξη, εγώ θα τη διαφυλάξω». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Υπάρχει το πλαίσιο, η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες» ξεκαθάρισε η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όσους κάνουν «δεύτερες σκέψεις» ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θα βάλουν πάνω από τη μεγάλη εικόνα την ιδεολογία τους, έρχεται η ώρα που όλοι θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες» συνέχισε η κ. Γεννηματά.

Ακόμη ξεκαθάρισε πως «το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η συμφωνια είναι επιζήμια για τη χώρα».

«Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε στήριξη στην κυβέρνησή του» υπογράμμισε ενώ ξεκαθάρισε πως από όλα τα στελέχη της Κεντροαριστεράς αναμένει στάση ευθύνης για την ενότητα του χώρου. «Κανείς δεν πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει μια κακή συμφωνία κατά της προοδευτικής παράταξης» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίας είπε πως τους ρόλους θα τους αναθέσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, ενώ επανάλαβε ότι οι εκλογές θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει.

Συμφωνία των ΠρεσπώνΦώφη Γεννηματά