Πολιτική|09.07.2021 07:03

Η διπλή στόχευση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

Βούλα Κεχαγιά

Διπλή στόχευση είχε η χθεσινή (σ.σ. Πέμπτη 8 Ιουλίου) παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την έξαρση της πανδημίας και τις κυβερνητικές παλινωδίες ως προς την λήψη και την χαλάρωση των μέτρων.

Αφενός να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι διχάζει την κοινωνία αντί να επιλέγει την ενότητα κι αφετέρου να καταδείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών, επομένως να καταρρίψει την επαναλαμβανόμενη κυβερνητική κριτική ότι δημιουργεί σύγχυση σε ό,τι αφορά τα μηνύματα που εκπέμπει.

Με την έκκληση που απηύθυνε προς τους πολίτες να εμβολιαστούν και να φορούν μάσκες ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας ανέλαβε την πολιτική πρωτοβουλία να απευθυνθεί στην κοινωνία για ένα θέμα που μάς αφορά όλους προκαλώντας στην πραγματικότητα συγκρίσεις ανάμεσα στη δική του στάση και σε εκείνην του πρωθυπουργού που όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αλλά ρίχνει το βάρος των ευθυνών αποκλειστικά στους πολίτες. «Δεν πιστεύει φαίνεται ο ίδιος στην αξία της ενότητας. Γι’ αυτό και κάθε του κίνηση αποσκοπεί στο να επιτεθεί. Είτε στους νέους, είτε στους υγειονομικούς, είτε σε όσους πολίτες έχουν επιφυλάξεις με τον εμβολιασμό, είτε στους πολιτικούς του αντιπάλους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην μακροσκελή του δήλωση θυμίζοντας την κατηγορία που εκτόξευσε ο κ. Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κάνοντας λόγο για υγειονομικό σαμποτάζ.

Καθόλου τυχαία στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας ενέταξε και τις προσπάθειες που έκανε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τον πρωθυπουργό για συνεννόηση, ακόμη και για ορισμό υπουργού Υγείας διακομματικής αποδοχής.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η εξέλιξη της πανδημίας και η εκτίμηση ότι η σημερινή εικόνα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αποτυπώνει πλήρως την αποτυχία του Μεγάρου Μαξίμου να την διαχειριστεί αλλά και στο σύνολό τους τις κυβερνητικές παλινωδίες . Δηλαδή, όπως σημειώνουν, δείχνει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα σχέδιο, αντιθέτως επενδύει στον διχασμό χωρίζοντας την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ο Κ. Μητσοτάκης μπήκε στο κάδρο της κριτικής και του Νάσου Ηλιόπουλου που θύμισε δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Bild ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. «2.107 κρούσματα σήμερα και μόνη σταθερά ή πολιτική αυτοθαυμασμού του κ. Μητσοτάκη» έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα social media.

Επίσης, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος με συνέντευξή του στο Ethnos.gr χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη »αρχισαμποτέρ» σχολιάζοντας για τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εκτός υγειονομικού πρωτοκόλλου οδηγίες του Ν. Χαρδαλιά πως πακιστανικά τηλέφωνα χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι και όχι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Για το θέμα ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε χθες αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός tours: Στην Ιο πάνω από 2.100 έφηβοι - Πολλοί ήταν και στον Άλιμο

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με μάσκες, μετακινήσεις, εστίαση - Στο πορτοκαλί η Νότια Αττική

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τη Δευτέρα ανακοινώσεις - Ποιοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς

Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου και επίσημα τα αποτελέσματα – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Απεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

Νίκαια - Τροχαίο: Συγκλονίζει ο πατέρας της 6χρονης που σκότωσε το φορτηγό

ΚορονοϊόςκυβέρνησηΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑ