Πολιτική|16.07.2021 07:17

Ο Τσίπρας συνεχίζει την «προεκλογική» περιοδεία

Βούλα Κεχαγιά

Το Ηράκλειο είναι ο επόμενος σταθμός της διήμερης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην περιφέρεια και της προσπάθειας ενίσχυσης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τους προοδευτικούς πολίτες.

Η πανδημία έβαλε φρένο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στις κομματικές δραστηριότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γι’ αυτό το πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεβάζει ρυθμούς και ταχύτητες επιδιώκοντας να κερδίσει έστω κι εν μέσω θέρους τμήμα του «χαμένου» πολιτικού χρόνου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα τόσο στο Κατράκειο της Νίκαιας, όσο και στη Θεσσαλονίκη ή προχθές (14 Ιουλίου) και στη Βουλή είναι αμιγώς πολιτικές και έχουν και ένταση στην αντιπαράθεση που θυμίζει προεκλογική περίοδο. Άλλωστε ατύπως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προγραμματική συνδιάσκεψη κι έπειτα  έχει βάλει το κόμμα του σε προεκλογική τροχιά και σε λογική αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μη αποκλείοντας όπως τονίζει κανένα ενδεχόμενο. Ο στόχος του, είναι να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα στις εκλογές έστω και με μία ψήφο διαφορά ώστε από την κάλπη της απλής αναλογικής να σχηματιστεί μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, «πλειοψηφική», όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Εξ αυτού του λόγου οι συγκρίσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολλές και πυκνές, όπως επίσης και το στοιχείο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μάθει από τα λάθη του κι είναι έτοιμο να αναλάβει τα ηνία της χώρας για να γυρίσει σελίδα και να δώσει μία προοδευτική πνοή στον τόπο. Επιπλέον, δεν περνά καθόλου απαρατήρητο το γεγονός πως επιμένοντας στις σκιές που βαρύνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό πχ η υπόθεση με το “πόθεν έσχες” του,  δίνει έμφαση στην ακεραιότητα και την ηθική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να «τραυματίσει» όσο κι αν έψαξε, όσο κι αν το επεδίωξε όπως λέει χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου δείχνουν πως πιστεύουν ότι τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκτά μία νέα δυναμική η οποία αργά ή γρήγορα θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι επιστρέφοντας στο βήμα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης κι απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε ότι «η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται εδώ» εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία του για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του κόμματός του.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εμβολιάζονται - Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Τσιόδρας: Το μήνυμα που έστειλε στους αρνητές των εμβολίων - «Με fake news αποποιούνται ευθύνες»

Ηλιούπολη:Σοκαριστική καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού του αστυνομικού - Την είχε στο ίδιο σπίτι με την 19χρονη

Κορονο-χρέη: Ρύθμιση σε έως 72 δόσεις, ποιες οφειλές εντάσσονται – Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η γνωριμία, η πρόταση γάμου χωρίς δαχτυλίδι και η καθυστέρηση του διαζυγίου

ΚορονοϊόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑκυβέρνησηΑλέξης Τσίπρας