Πολιτική|09.08.2021 12:44

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θυσιάζουν την Εύβοια

Newsroom

Ολιγωρία και ευθύνες στη διαχείριση στην καταστροφική φωτιά στην Εύβοια καταλογίζει στην κυβέρνηση η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για «μέτωπο που θα μπορούσε να έχει ελεγχθεί και περιοριστεί και που ανά πάσα στιγμή» και επισημαίνει ότι «την Εύβοια τη θυσιάζουν».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ασκεί δριμεία κριτική και σε ό,τι ακούγεται από επίσημα χείλη για την προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές καθώς όπως επισημαίνει δεν αποτελεί απάντηση για τη «στυγνή εγκατάλειψη των κατοίκων, των ζώων, των περιουσιών, του δάσους».

«Το «βάζουμε πρώτες τις ανθρώπινες ζωές» δεν είναι απάντηση για τη στυγνή εγκατάλειψη των κατοίκων, των ζώων, των περιουσιών, του δάσους, της πατρίδας μας. 
Η απραξία, η αποχή από ενέργειες και η άρνηση συνδρομής επί τόσες ημέρες είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ. Και ορατή και αισθητή σε όλους. Που δεν θα σιωπήσουν και δεν θα σιωπήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου 

1. Τρίτη 3/8
2. Τετάρτη 4/8
3. Πέμπτη 5/8
4. Παρασκευή 6/8
5. Σάββατο 7/8
6. Κυριακή 8/8

Επί 6 πλήρεις ημέρες η φωτιά κατακαίει τη Βόρεια Εύβοια, σε συνθήκες άπνοιας. 

Μπήκαμε στην Έβδομη ημέρα. 

Ένα μέτωπο που θα μπορούσε να έχει ελεγχθεί και περιοριστεί και που ανά πάσα στιγμή μπορούν να το περιορίσουν και να το κατασβέσουν, αν ενεργήσουν αποφασιστικά, αφήνεται να εξαπλώνεται.

Το «βάζουμε πρώτες τις ανθρώπινες ζωές» δεν είναι απάντηση για τη στυγνή εγκατάλειψη των κατοίκων, των ζώων, των περιουσιών, του δάσους, της πατρίδας μας. 
Η απραξία, η αποχή από ενέργειες και η άρνηση συνδρομής επί τόσες ημέρες είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ. Και ορατή και αισθητή σε όλους. Που δε θα σιωπήσουν και δε θα σιωπήσουμε.

Οι κάτοικοι με τα χέρια τους, με τρακτέρ, με κλαριά, κρατούν ακόμη και αυτή τη στιγμή τα μέτωπα της φωτιάς, που αφέθηκε και αφήνεται να σιγοκαίει σε συνθήκες άπνοιας!! Ένα τεράστιο κομμάτι της πατρίδας μας, και να κάνει στάχτη δάση κι ομορφιές απαράμιλλου κάλλους.
Ακόμη κι αυτήν την ώρα η αποφασιστική ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων και οι εναέριες ρίψεις θα ήταν ζωτικές.
Ακόμη κι αυτή την ύστατη ώρα, αυτό δε συμβαίνει. 
Την Εύβοια τη θυσιάζουν.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά – Εύβοια: Μαζική φυγή κατοίκων και παραθεριστών

Φωτιά: Σύσκεψη για πυρόπληκτους, δήλωση Μητσοτάκη, Υπουργικό Συμβούλιο και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα

Φωτιά Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο – Η βιβλική καταστροφή από ψηλά

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη διασπορά στην Κρήτη - «Θα ζήσουμε ό,τι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα»

πυροσβεστικήεκκενώσειςπυρκαγιάφωτιά τώραΕύβοιαφωτιά