Πολιτική|26.08.2021 20:49

Πατούλης: «Έκρηξη» κατά Πυροσβεστικής για τις φωτιές - «Δεν μας ενημέρωνε κανείς»

Newsroom

Έξαλλος ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με την ηγεσία της Πυροσβεστικής, καθώς όπως είπε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κανείς δεν μπήκε στον κόπο στη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου να ενημερώσει την Περιφέρεια.

Μαθαίναμε τη φωτιά από τα site, είπε χαρακτηριστικά Γιώργος Πατούλης. Δεν μας ενημέρωνε κανείς, κυνηγούσαμε τον Αττικάρχη για να μας ενημερώσει, πρόσθεσε ο κ. Πατούλης. Τα καρφιά του Περιφερειάρχη στράφηκαν εναντίον της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και ειδικά εναντίον του Αττικάρχη: Δεν κατάλαβα, πρέπει να πω ότι μας πήραν; Δεν μας πήραν ποτέ. Δε μας ενημέρωνε κανείς, είπε ο Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι τα στελέχη της Περιφέρειας ήταν από την πλευρά τους, όλα στο πόστο τους, σε όλη τη διάρκεια της καταστροφή στη Βαρυμπόμπη.

«Μάλλον κυνηγούσαμε τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού σώματος, παρά έπαιρνε τον Περιφερειάρχη ή τον οποιοδήποτε να ενημερώσει, Μαθαίναμε τις φωτιές σχεδόν από το site, αυτό πρέπει να διορθωθεί και εάν δεν διορθωθεί συγνώμη αλλά αυτό αφορά το παιδί μου, τις οικογένειές μας, τις γειτονιές μας, τη χώρα μας. Δεν κατάλαβα, δηλαδή τι πρέπει να πω "ναι μας πήρανε και μας ενημερώνανε", δεν μας ενημέρωσε κανείς», είπε ο κ. Πατούλης.

Στο παρακάτω βίντεο, στο 6:50:30 o Γιώργος Πατούλης αναφέρεται στην Πυροσβεστική. Στο 6:53:55 κάνει αναφορά στην κομματική πλευρά και τις πυρκαγιές, ενώ στο 6:54:50 μιλά για ενημέρωση της Περιφέρειας από τα site για τις φωτιές.

Ζαχαριάδης: Ο Πατούλης ξεμπρόστιασε το «επιτελικό κράτος»

Ο κ. Πατούλης ξεμπρόστιασε το «επιτελικό κράτος» για το οποίο υπερηφανευόταν ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, δήλωσε ο Κ. Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η τοποθέτηση του γαλάζιου Περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ενδεικτική του μπάχαλου και του χάους που επικρατούσε μεταξύ των διαφορετικών βαθμών διοίκησης την ώρα της κρίσης. Την ώρα που 1.300.000 στρέμματα γινόντουσαν στάχτη σε όλη τη χώρα και πολίτες έβλεπαν τους κόπους μίας ζωής να παραδίδονται ανυπεράσπιστες στη πύρινη λαίλαπα, ο κ. Πατούλης καταγγέλλει όχι απλά έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης αλλά ούτε καν η στοιχειώδης επικοινωνία. Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής έρχεται σε συνέχεια της τοποθέτησης του κ. Σπανού επίσης γαλάζιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πριν από δύο μέρες. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος για το οποίο είναι περήφανος ο Πρωθυπουργός, ένας οργανωτικός μηχανισμός που δεν μιλάει ο ένας με τον άλλο στο τηλέφωνο. Ένας οργανωτικός και συντονιστικός μηχανισμός που τον καταγγέλλουν ως αναποτελεσματικό και επικίνδυνο τα ίδια τα εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ

Το επίμαχο απόσπασμα από την τοποθέτησης του κ. Πατούλη είναι το ακόλουθο:

«Μάλλον κυνηγούσαμε τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού σώματος, παρά έπαιρνε τον Περιφερειάρχη ή τον οποιοδήποτε να ενημερώσει, Μαθαίναμε τις φωτιές σχεδόν από το site, αυτό πρέπει να διορθωθεί και εάν δεν διορθωθεί συγνώμη αλλά αυτό αφορά το παιδί μου, τις οικογένειές μας, τις γειτονιές μας, τη χώρα μας. Δεν κατάλαβα, δηλαδή τι πρέπει να πω "ναι μας πήρανε και μας ενημερώνανε", δεν μας ενημέρωσε κανείς».

Για να δούμε οι γκουρού της επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη πως θα προσπαθήσουν να θάψουν την δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής; Μήπως τώρα ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε κάποιο λάθος; Μήπως να ζητήσει μια ειλικρινή συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δει και να δείξει τις πραγματικές ευθύνες της καταστροφής;».

Όλες οι ειδήσεις

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Πολύνεκρη επίθεση

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι

Πανελλήνιες 2021: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Υelena Popovic για Μan of God: «Ο Άρης Σερβετάλης θα μπορούσε να είναι ένας Άγιος»

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο Γεωργιανός που δολοφόνησε την 56χρονη σύντροφό του

Γιώργος Πατούληςπυροσβεστικήφωτιέςκαταγγελία