Πολιτική|14.09.2021 09:43

Αλέξης Πατέλης: Θέλουμε μονιμοποίηση και επέκταση φοροελαφρύνσεων

Newsroom

Ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα φοροελαφρύνσεων αφήνει με συνέντευξη που παραχωρεί στην «Ημερησία» και στο Ημερησία Talks ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ανοίγει τα χαρτιά του λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ

«Κάθε πράγμα στην ώρα του» απαντά για μέτρα που δεν ακούσαμε στη ΔΕΘ, ενώ είχαν πέσει στο δημόσιο διάλογο ως σενάρια, όπως για την επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης σε Δημόσιο και συνταξιούχους ή την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. «Η κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα και το 2022 και παραμένει ο στόχος της μονιμοποίησης αυτών των δύο φοροελαφρύνσεων, όπως και η επέκτασή τους σε άλλες πηγές εισοδήματος, για να δημιουργούνται συνεχώς πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», υπογραμμίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

Όπως ακριβώς και ο πρωθυπουργός, δίνει έμφαση στο πρόγραμμα για τους νέους. «Οι πολιτικές μας έχουν ως σημείο αναφοράς τους νέους», λέει και, από την δέσμη των μέτρων που εξαγγέλθηκαν, στέκεται στις φοροελαφρύνσεις για την κινητή τηλεφωνία, καθώς «το μέλλον είναι ψηφιακό», αλλά και στα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν στη νέα γενιά, όπως η επέκταση του στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ, καθώς «ήταν ντροπή ο αποκλεισμός των δημοσίων ΙΕΚ», αλλά και το «πρώτο ένσημο» που θα βοηθήσει -όπως λέει- στο στόχο για μείωση της ανεργίας των νέων.   

Στόχος μας παραμένει η δημιουργία ενός ενάρετου οικονομικού κύκλου, θα συμπληρώσει ο κ. Πατέλης, προσθέτοντας πως η ανάπτυξη πρέπει να φτάσει σε όλους τους πολίτες και «κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω». 

Αναφορικά με το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σχολιάζει πως «τα δύο προηγούμενα έτη συντελέστηκε πολύ μεγάλη πρόοδος και αυτό σε μεγάλο βαθμό το πιστώνεται ο κ. Ζαββός», ενώ ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει σήμερα συμπληρωματικές λύσεις, όπως τη δημιουργία μιας bad bank.  

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Πατέλη στο imerisia.gr

Αλέξης ΠατέληςΔΕΘφοροελαφρύνσειςΚυριάκος Μητσοτάκης