Πολιτική|22.09.2021 20:30

Kατσανιώτης: Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται αρωγός στην ομογένεια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Θεωρώ πως ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο για την χώρα μας. Μεγαλώνει την πατρίδα μας και πολλαπλασιάζει το εύρος της επιρροής μας». Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Οι δηλώσεις του

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της Ελληνικής Πολιτείας είναι να στέκεται σταθερά αρωγός στο πλευρό της καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις επιδιώξεις της. «Η Ελλάδα είναι Οικουμενική Η καρδιά της πάλλεται σε όλον τον κόσμο. Χτυπά δυνατά μέσα από τα δραστήρια ομογενειακά σωματεία, όπως ο «Οδυσσέας», αλλά και μέσα από τον κάθε έλληνα ξεχωριστά παντού στον κόσμο», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ πρότεινε στο προεδρείο της Επιτροπής να οργανώσουμε το προσεχές διάστημα ειδική συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σύνολο των δράσεων του Υπουργείου πολλές εκ των οποίων βέβαια ξεκίνησαν από τους προκατόχους μου, τον Αντώνη Διαματάρη και τον Κώστα Βλάση τους οποίους ευχαριστώ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συμπλήρωση 450 ετών από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821. «Αποτελεί λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία – υποχρέωση θα έλεγα – να αναγνωριστεί από την Πολιτεία η Ελληνική ναυτική ψυχή. Η θυσία των Ελλήνων. Των ηρώων που πολέμησαν σε αυτή τη Ναυμαχία στο πλευρό των Συμμαχικών Χριστιανικών Δυνάμεων και έδωσαν την ζωή τους υπερ των Ελληνικών αξιών και των ευρωπαϊκών ιδανικών. Τη στιγμή που κρινόταν η τύχη ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου, θεμελιώδη ρόλο έπαιξαν τα νησιά του Ιονίου. Κυρίως τα Νότια Επτάνησα. Η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος όπου αγκυροβόλησαν οι ευρωπαϊκοί στόλοι

Σήμερα με αφορμή και το σημαντικό πόνημα της κυρίας Λειβαδά – Ντούκα, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε την αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων. Τον ομοεθνών, ομόθρησκων προγόνων μας.

Να αναδείξουμε την ηρωική τους στάση», σημείωσε κλείνοντας.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στο τραπέζι για τη Θεσσαλονίκη – Ανοίγουν επιπλέον κρεβάτια για covid

Ρόδος: Σκότωσαν 30χρονη γυναίκα στη μέση του δρόμου - Αυτοκτόνησε ο δράστης

Κορονοϊός: Τι αποφάσισε η επιτροπή για τους αθλητικούς χώρους και τους ανεμβολίαστους εφήβους

ΕΝΦΙΑ: Στο myAADE από σήμερα τα εκκαθαριστικά

απόδημοι