Πολιτική|23.09.2021 18:13

Άρειος Πάγος: Άνοιξε η ανάκριση για τις τηλεοπτικές άδειες

Σοφία Φασουλάκη

Αυλαία για την ανάκριση του Αρείου Πάγου με κεντρικό ελεγχόμενο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Το κατώφλι του ανωτάτου δικαστηρίου πέρασε το πρωί ο Κυριάκος Τόμπρας, οικονομολόγος, ο οποίος φέρεται να είχε μεσολαβήσει μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της κατασκευαστικής CCC για την δημιουργία καναλιού. 

Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε μετά από την απόφαση της Βουλής να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης στο πρόσωπο του Νίκου Παππά, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση ,όπως είναι γνωστό, έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας , ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC,  έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή μεταξύ τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όλες οι ειδήσεις

Δήμαρχος Συκεών στο ethnos.gr: Χρυσαυγίτες μέσα από τις φυλακές κινούν τα νήματα των αντιεμβολιαστών

Οικονόμου για Ελπιδοφόρο: Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του – Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας 

Απίστευτη απόφαση από τους καθηγητές Ιατρικής Αθήνας: Δεν νοσηλεύουμε πια ασθενείς με covid – Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Άρειος Πάγος: «Φρένο» στο αυτόφωρο γιατρών και εκπαιδευτικών από μηνύσεις αντιεμβολιαστών

Νέα δεδομένα για την Πετίτο: Μαρτυρίες για την περίεργη συμπεριφορά του συντρόφου της στις διακοπές

Νίκος Παππάςτηλεοπτικές άδειεςΆρειος ΠάγοςΧρήστος Καλογρίτσας