Πολιτική|29.09.2021 10:51

Ηλιόπουλος για επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ευθύνη κυβέρνησης η έκρηξη νεοναζιστικής βίας

Newsroom

Ανακοίνωση για τα άγρια επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «με την κάλυψη της Χρυσής Αυγήςνεοναζί έχουν μετατρέψει το Λύκειο σε πεδίο μάχης» και κατηγορεί την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχει «τεράστιες ευθύνες για την έκρηξη νεοναζιστικής βίας». Παράλληλα, αναφέρει ότι τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας «παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Λύκειο Σταυρούπολης

«Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ. 


Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για ποιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο. 

Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω»!

Όλες οι ειδήσεις

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Αλλαγή συσχετισμών με Τουρκία ή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων;

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από το σχολείο στη Σταυρούπολη

«Σαρώνονται» οι Διοικητές Νοσοκομείων με νέα αξιολόγηση – Πώς το επιτελικό κράτος «φρενάρει» τις απομακρύνσεις

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Μια ανάσα από το «κόκκινο» - Κοντά σε μίνι lockdown

Τα «απόνερα» της πανδημίας: Αυξήθηκαν κατάθλιψη και άγχος – Τι λέει ο πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στο ethnos.gr

Νάσος ΗλιόπουλοςΣΥΡΙΖΑΣταυρούποληεπεισόδιαΘεσσαλονίκη