Πολιτική|29.09.2021 17:23

Πλεύρης: Ρύθμιση για ιδιώτες αναισθησιολόγους για να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κίνητρα στους ιδιώτες αναισθησιολόγους προκειμένου να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ δίνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, νομοθετείται ότι θα λαμβάνουν 250 ευρώ: «Δίνεται η αντίστοιχη δυνατότητα για ένα εξάμηνο και για ιδιώτες αναισθησιολόγους για να μπορούν να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ με 250 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι πανάκεια τα μονοκλωνικά αντισώματα

Την ίδια ώρα, ειδική μνεία έκανε στα μονοκλωνικά, τα οποία θα προμηθευτεί η χώρα, μετά και την έγκριση της Επιτροπής των ειδικών. «Κάποιοι τα έχουν παρουσιάσει ως την πανάκεια που θα λύσουν όλα τα ζητήματα και αναφέρομαι στον πρώην αναπληρωτή του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Πολάκη. Η χώρα μας συμμετέχει από το Φεβρουάριο του 2021 σε όλα τα προγράμματα που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εισαγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων. Κλινική δοκιμή της φάσης 3 υπήρξε τον Αύγουστο το 2021. Η φάση Ολοκλήρωσης της μελέτες έχει δείξει ότι σε πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις- δεν είναι γενική- μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη ειδικά στο πρώιμο στάδιο της νόσου», τόνισε και συμπλήρωσε: «δεν πρέπει να είναι μήνυμα στο κόσμο πήγαινε ν’ αρρωστήσεις και θα πάρεις ένα φάρμακο χωρίς έγκριση! Λέμε εμβολιάσου να μη νοσήσεις ή αν το πάθεις η νοσηλεία να μην είναι βαριά».

Σε ότι αφορά την πορεία του κορονοϊού εξήγησε ότι στις περιοχές που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, τα κρούσματα είναι πολλά. Παράλληλα, όμως, εμφανίστηκε ευχαριστημένος σχετικά με τον αριθμό των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο, λέγοντας: «Δεν έχουμε πιάσει τα ποσοστά τα οποία θέλουμε, είμαστε καλύτερα από κάποιες άλλες χώρες. Έχουμε πει ως κυβέρνηση ότι θέλαμε μέχρι τον Σεπτέμβρη να έχουμε το 70% του κόσμου και τον ενήλικο πληθυσμό και τον στόχο αυτό τον έχουμε πιάσει».

Όλες οι ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η Κεραμέως

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Αλλαγή συσχετισμών με Τουρκία ή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων;

Κορονοϊός - Παγώνη: Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα, σχολεία μόνο με ανοιχτά παράθυρα τον χειμώνα

Σεισμός - Τσελέντης: Το Αρκαλοχώρι βυθίστηκε 15 εκατοστά - Η νέα δόνηση ισοπέδωσε ό,τι είχε απομείνει

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ του Παίδων βρέφος δύο μηνών και πεντάχρονο παιδί

αναισθησιολόγοιΘάνος ΠλεύρηςΕΣΥΥπουργεί Υγείας