Πολιτική|06.10.2021 12:57

Πολιτικό γαϊτανάκι μετά την παρέμβαση Δένδια για Μπογδάνο

Newsroom

Νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει η παρέμβαση του Νίκου Δένδια σε απάντηση των όσων είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή

Αρκετοί ερμήνευσαν την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών ως «αρχηγική» με τον ίδιο να χαμηλώνει τους τόνους, τονίζοντας πως εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ξεκαθάρισε πως οι ενέργειές του είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας με τον πρωθυπουργό.

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων», αναφέρει ο Νίκος Δένδιας και συμπληρώνει: «Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

T
T
T

Η αιχμή Γεωργιάδη

Νωρίτερα την Τετάρτη ο κ. Γεωργιάδης είχε αφήσει έμμεση αλλά σαφή αιχμή για τον υπουργό Εξωτερικών, που είχε το βράδυ της Τρίτης το «θερμό επεισόδιο» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. «Δεν μ' αρέσει, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.» τόνισε, με αφορμή την ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στην Κ.Ο. της ΝΔ στην περίπτωση που ζητήσει συγγνώμη. «Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» πρόσθεσε.

Στο... παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο... παιχνίδι μπήκε την Τετάρτη και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Νάσου Ηλιόπουλου.  «Σε ποιον απαντάει άραγε ο κ. Δένδιας;», διερωτάται ο κ.Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook.  «Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη, ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι υποδύεται τον αρχηγό της ΝΔ», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να καταλήξει: «Είναι κατανοητός ο εσωκομματικός εκνευρισμός της ΝΔ, αλλά δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα».

Το άδειασμα σε Μπογδάνο

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη σε αρνητικό πρωταγωνιστή εξελίχθηκε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με τον Νίκο Δένδια να αναγκάζεται να τον αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε έντονο ύφος. «Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη», ειπε προς τον βουλευτή της ΝΔ. 

Τι είπε ο Μπογδάνος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπογδάνος υποστήριξε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε τα λέει και η Χρυσή Αυγή». 

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Πλεύρης για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους: Δεν θα είναι πιο πιεστικά για μη εμβολιασμένους

​​​​​​​Μπογδάνος - Επιμένει μετά τη διαγραφή: Είπα αλήθειες

Απεργία εκπαιδευτικών: Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Δένδιας μετά τον θόρυβο για Μπογδάνο: Εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Νάσος ΗλιόπουλοςΝίκος ΔένδιαςΒουλήΆδωνις ΓεωργιάδηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚωνσταντίνος Μπογδάνος