Πολιτική|18.10.2021 11:52

Μητσοτάκης: Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος ο Πολάκης

Newsroom

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρωθυπουργός σχετικά με το εμβόλιο κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν παρείχε στήριξη στον εμβολιασμό και μάλιστα αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη τον οποίο χαρακτήρισε ως «τον πρωτεργάτη του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι εμβολιάστηκε μόνο όταν έγινε υποχρεωτικό για τους γιατρούς για να ασκεί τα καθήκοντά του.

«Οι αντιεμβολιαστικές φωνές προήλθαν από τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Εσείς επιτρέψατε, ανεχτήκατε,  ενθαρρύνατε μέσα στο ίδιο σας το κόμμα να υπάρχει μια δημόσια διγλωσσία η οποία υπονόμευσε το αραγές μέτωπο της προσπάθειας εμβολιασμού. Κάθε φορά που κάναμε μία προσπάθεια να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού κάνατε κριτική», τόνισε χαρακτηριστικά θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις αλλά και πράξεις των στελεχών του κόμματος.

Ειδικότερα, είπε: «Θυμίζω ότι κάποιος στελέχη σας λέγανε να γίνει το καρναβάλι της Πάτρας. Κάνω πως ξεχνώ πως κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία εσείς ζητούσατε να κλείσουν και όταν έκλειναν τα σχολεία εσείς ζητούσατε να ανοίξουν.

Προσπερνάω την άγνοια σας για το σύστημα ιχνηλάτησης και τα συνεχή τεστ, τις συνεχείς διαδηλώσεις όπου εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη εν μέσω lockdown. Στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, το Νοέμβριο του περασμένου έτους μετά μας λέγατε ότι ξεστοκάρονται αφήνοντας υπόνοια ότι κάποια μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα και οδηγώντας με αυτά που λέγατε στην υπονόμευση των εμβολίων.

Αφήνω τα εμβόλια περί Κούβας και ότι υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο προφανώς σας το υποδείχνει ο κύριος Πολάκης και  το οποίο εμείς για κάποιο λόγο δεν το δίνουμε στους πολίτες ενώ θα μπορούσε να τους σώσει».

Μάλιστα, προσέθεσε σχετικά με τις προτάσεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας: «Το φάρμακο είναι για αγελάδες και μοσχάρια κι εσείς μας λέγατε να το δώσουμε σε ασθενείς». 

Όλες οι ειδήσεις

Ακρίβεια: Ράβε - ξήλωνε τα μέτρα στήριξης - Πού καταλήγει η κυβέρνηση 

Ηλιόπουλος στο ethnos.gr: Η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει ευθύνες

Κορονοϊός - Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα

Γιαννιτσά - Ατύχημα σε πίστα motocross: Χειρουργήθηκαν οι δύο σοβαρά τραυματίες

Κορονοϊός: Σενάρια για «μωβ» περιοχές με μάσκες παντού - Τι απαντά ο Πλεύρης

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠαύλος ΠολάκηςΑλέξης Τσίπραςαντιεμβολιαστικό κίνημαεμβόλιο