Πολιτική | 23.10.2021 13:38

Τσίπρας: Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση τη Δευτέρα το πρωί

Βούλα Κεχαγιά

Τον πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που δεν είναι άλλος από την ανάδειξή του ως πρώτης και ισχυρής δύναμης στις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν, -ώστε να καθορίσει- τις εξελίξεις- επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕΑ που συνεδριάζει για να επικυρώσει τις αποφάσεις για το 3ο συνέδριο του κόμματος.

Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μάλιστα μίλησε για “φαύλο καθεστώς που δεν αξίζει στην Ελλάδα των δημοκρατικών αγώνων και παραδόσεων” και για μία κυβέρνηση που συνειδητά στοχεύει σε μία Ελλάδα που ευημερούν ελάχιστοι και υποφέρουν οι πολλοί. Δεν είναι τυχαίο ότι κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως μετατρέπει το κράτος σε “μαγαζί” και το πρωθυπουργικό γραφείο σε “ανώνυμη εταιρεία” που κάνει δουλειές και σκορπά δημόσιο χρήμα.

Μηνύματα έστειλε και στο εσωτερικό του κόμματός του ζητώντας να μην γίνει το συνέδριο αρένα μηχανισμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην “δύσκολη μάχη” στην οποία του κόμμα του θα πορευθεί με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές για να σημειώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης “διαβλέποντας ότι απομονώνεται και διαθέτει πλέον συμμάρχους μόνο στον χώρο της ακροδεξιάς προεξοφλεί διπλές κάλπες, περιφρονεί τη διαδικασια της απλής αναλογικής και προσπαθεί να ποδηγετήσει τη λαϊκή βούληση”.

Στον αντίποδα όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απορρίπτει σενάρια και τακτικισμούς καθώς η λαϊκή βούληση θα δώσει καθαρή νίκη σε μία νέα προοδευτική κυβέρνηση από τη Δευτέρα το πρωί, χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειες και χωρίς σενάρια διχασμού. “Ξεκάθαρες κουβέντες, ξεκάθαρες λύσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Όμως κατέστησε σαφές ότι πριν από τη μεγάλη μάχη των εκλογών προηγείται η μάχη για την ενεργοποίηση της κοινωνίας. Κάτι που άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα αργήσει να συμβεί. Ως εκ τούτου κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι πέταξε λευκή πετσέτα στο θέμα της πανδημίας, ότι αφήνει τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίγει τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, βάζει στο σημάδι τον κόσμο της εργασίας, εξαπατά τη μεσαία τάξη που είχε κάνει σημαία προεκλογικά και συνθλίβει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, διαλύει την παιδεία πετώντας 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων και στοιβάζοντας 30 μαθητές ανά τμήμα και μετατρέποντας το κράτος σε μαγαζί. “Μετατρέπουν το κράτος σε μαγαζί και το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανώνυμη εταιρεία που κάνει δουλειές, σκορπά χρήμα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των αυλικών της. Διαπράττουν καθημερινά χυδαία αντιποίηση της δημοκρατικής αρχής της ενημέρωσης για να τη σερβίρουν ως μονοφωνική προπαγάνδα στο λαό με ενορχηστρωτή τον άριστο γόνο που αποκαλύφθηκε ως ένας Βαλκάνιος Κουρτς” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “κρύβει την ανικανότητα και τον αυταρχισμό του πίσω από αγορασμένους κόλακες” και τώρα “τρέμει στην ιδέα της σύστασης εξεταστικής επιτροπης για την περιβόητη λίστα Πέτσα για τα 40 εκ. δημόσιου χρήματος που δόθηκε για να φιλοτεχνηθεί η εικόνα του Μωυσή.

Μέσα σ’ αυτό πλαίσιο που περιέγραψε είπε ότι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Έστειλε μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος ότι “δεν θέλουμε να είναι συνέδριο χειροκροτητών, ούτε αρένα μηχανισμών” αλλά πλούσιο σε ανταλλαγή ιδεών και πάνω απ’ όλα αφετηρία αγώνα. Κάλεσε τα στελέχη να καταστήσουν το συνέδριο υπόθεση της κοινωνικής πλειοψηφίας γιατί “και το κόμμα χρειάζεται μία νέα αρχή” και κάλεσε σε αντίθεση απέναντι στο “καθεστώς μέσα κι έξω από τη Βουλή”.

Όλες οι ειδήσεις

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: Πέθανε ο ένας τραυματίας

Πέραμα: Βίντεο από την καταδίωξη - Σεσημασμένος για ληστεία ο νεκρός, 7 τραυματίες αστυνομικοί

Κίνηση: Η Αθήνα μετατράπηκε σε απέραντο πάρκινγκ – Κίνητρα για χρήση ΜΜΜ ζητούν οι συγκοινωνιολόγοι

Γλυκά Νερά: Μαρτυρία γυναίκας που είχε σχέση με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - «Κατάλαβα ότι δεν έχει όρια»

Alec Baldwin: Τι είναι το prop gun που σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας - Πού χρησιμοποιείται

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας