Πολιτική|29.10.2021 20:29

ΚΙΝΑΛ: Κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές - Τριγμοί για τα καθήκοντα προέδρου

Newsroom

Κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος που συνεδρίασε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Η συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, ομόφωνα επιβεβαίωσε ότι, οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος θα διεξαχθούν την και 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (Κ.Π.Ε.). 

Επιπελόν, τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. προκειμένου να αποφασίσει ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη βουλή, μετά το θάνατο της προέδρου Φώφης Γεννηματά και μέχρι την ανάδειξη του νέου προέδρου. Την ίδια στιγμή μέσα στο κόμμα οι ισορροπίες είναι εύθραυστες.

Κεγκέρογλου για μεταβατικός πρόεδρος

Όπως σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γραμματέας θα εκτελεί θεσμικά και λειτουργικά τα καθήκοντα του προέδρου και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπροσωποι, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης, θα έχουν μεγάλο πολιτικό βάρος, στην ολομέλεια και στο νομοσχέδια, όπως είχαν και μέχρι σήμερα.

Η προαναγγελία του ρόλου που θα εισηγηθεί να παίξει αυτήν τη μεταβατική περίοδο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος έχει εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου, προκάλεσε τους πρώτους τριγμούς.

Οι αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων

Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου Ανδρέα Λοβέρδου δήλωσε ότι: «μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής: "Οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι αναπληρώνουν τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του", τόνισε.

Από την άλλη πλευρά συνεργάτες του κ. Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν: «Θεωρούμε αυτονόητο να επιτευχθεί απ' όλα ανεξαιρέτως τα μέρη συναίνεση και ομοφωνία για μεταβατική εκπροσώπηση μέχρι τα μέλη και οι πολίτες να αποφασίσουν με την ψήφο τους την ηγεσία της παράταξης».  Σύμφωνους βρίσκει η πρόταση Κεγκέρογλου τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον έτερο υποψήφιο, Χάρη Καστανίδη

«Ο σεβασμός στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά είναι να παραμείνουν στη θέση τους τα πρόσωπα που είχε επιλέξει. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ως προεδρεύων στα θεσμικά ζητήματα και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι στα νομοθετικά ζητήματα και στις συζητήσεις στη βουλή», σημειώνουν οι συνεργάτες του κ. Καστανίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα: «Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους και είμαι βέβαιος ότι νηφάλιες δυνάμεις θα επικρατήσουν».

Όλες οι ειδήσεις

Αιγαίο: Τουρκικό πλοίο με 400 μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης - Η Αθήνα ζητά να γυρίσουν πίσω

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο 54χρονος - Πιστεύει ότι είναι ζωντανή

Πειθαρχικός έλεγχος για τον Κασιδιάρη: Πιθανή η απαγόρευση επικοινωνιών και η αλλαγή κελιού

Νερό: Σε «αυλάκι» ιδιωτικοποίησης το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας

Καιρός – Κυκλώνας Νέαρχος: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Πρόγνωση Μαρουσάκη

εκλογέςΚΙΝΑΛΠαύλος ΓερουλάνοςΓιώργος ΠαπανδρέουΑνδρέας ΛοβέρδοςΧάρης ΚαστανίδηςΒασίλης Κεγκέρογλου