Πολιτική|05.11.2021 15:50

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τους πυροσβέστες όπως τους υγειονομικούς

Newsroom

Θέση για την ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών στο Μαρούσι, πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που αντιμετώπισε η αστυνομία τους συγκεντρωμένους πυροσβέστες, αναφέροντας ότι «όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους «ήρωες των πυρκαγιών» την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους «ήρωες της πανδημίας». 

Στην αρχή όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό. 

Και στο τέλος τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν.

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση 

Νωρίτερα την Παρασκευή, εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο Μαρούσι, έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πυροσβεστών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών, ενώ επιστρατεύτηκε και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ., το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό.

Λόγω της κινητοποίησης, κάποιες λωρίδες κυκλοφορίας στη έμειναν κλειστές στο ρεύμα καθόδου. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

επεισόδιαΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκηςσυγκέντρωση διαμαρτυρίαςπυροσβέστες