Πολιτική|16.11.2021 16:08

«Όχι» σε οριζόντιο lockdown λέει ο Χατζηδάκης – Τα μέτρα που εξετάζονται για την εστίαση

Newsroom

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά του κορονοϊού καθώς και στα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για την εστίαση και τους ανεμβολίαστους. 

«Δε θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία», είπε ο υπουργός εργασίας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζεται στις απόψεις των ειδικών και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και στις υπόλοιπες χώρες. «Εναρμονιζόμαστε με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη», ανέφερε.

Η εστίαση έχει πάρει τα περισσότερα αντισταθμιστικά

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε, ακόμα, ότι η επέκταση των εμβολιασμών είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης ενώ υποστήριξε ότι η χώρα μας, σε γενικές γραμμές «δεν έχει πάει περισσότερο άσχημα από τον μέσο όρο της ΕΕ».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα, ο ίδιος επισήμανε ότι, τις επόμενες μέρες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση ενώ, για την εστίαση, ανέφερε ότι οι άνθρωποί της, ζητούν μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων- σενάριο που είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Είναι ένας από τους κλάδους που βεβαίως επλήγη, αλλά έχει πάρει μαζί με τον τουρισμό τα περισσότερα αντισταθμιστικά. Έχουν δοθεί 42 δις ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας», είπε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, ακόμα, στην υπόθεση του επόπτη υγείας ο οποίος παροτρύνει τους ασθενείς να αρνηθούν τη διασωλήνωση με αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όπως είπε, πρέπει να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία σε όλα τα επίπεδα.

νέα μέτραΚωστής Χατζηδάκηςυπουργείο ΕργασίαςΚορονοϊόςεστίασηπανδημία