Πολιτική|29.11.2021 21:28

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Καστανίδης: Δεν έχω κληρονομικά δικαιώματα ούτε συμφέροντα πίσω από τις πλάτες μου

Newsroom

Λίγο πριν το debate των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Καστανίδης μίλησε στην Πόπη Τσαπανίδου για το κεντρικό δελτίο του Open.

«Συνοπτικά, ένας υποψήφιος δεν πρέπει να μιλάει για τον εαυτό του, αλλά για τις ιδέες του. Και για την πολιτική του διαδρομή μέσω της συλλογικής συνείδησης, δε χρειάζεται να τονίζει πράγματα. Αν δεν έχει αφήσει κανένα αποτύπωμα σημαίνει ότι δεν έχει ενδιαφέρον η πολιτική του διαδρομή μέχρι σήμερα. Δε μιλάω συγκριτικά με τους άλλους συνυποψηφίους μου τους οποίους εκτιμώ και αγαπώ. Μιλώ για αυτά που θεωρώ ότι είναι σοβαρές προτάσεις για τη χώρα αλλά και για τους Έλληνες πολίτες», είπε ο Χάρης Καστανίδης για τους λόγους για τους οποίους θα τον ψηφίσει κάποιος, και συνέχισε, «δεν έχω άλλα μέσα, δίνω τη μάχη μου με τις ιδέες μου και με τους φίλους μου. Δεν έχω ούτε κληρονομικά δικαιώματα, ούτε συμφέροντα πίσω από τις πλάτες μου, δεν υπήρξα ποτέ συνομιλητής συμφερόντων, ούτε έχω οργανωτικούς μηχανισμούς στρατευμένων ανθρώπων».

Στην ερώτηση της Πόπης Τσαπανίδου για το αν φωτογραφίζει κάποιον από τους συνυποψηφίους του, ο ίδιος απάντησε «μιλάω γενικά αυτά που λέω δεν έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη στιγμή στην οποία φωτογραφίζονται άνθρωποι. Έτσι γίνεται και στις εθνικές και σε άλλες εκλογές, ακόμα και στην αυτοδιοίκηση. Άρα αναφέρομαι στις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορείς να μιλήσεις τελικά στη βάση των ιδεών σου. Τι σκέφτεσαι για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες που περνούν εδώ και πολλά χρόνια μία εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη».

Σε αυτό το σημείο, ο Χάρης Καστανίδης ρωτήθηκε για το κατά πόσο, μεταξύ των έξι υποψήφιων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής υπάρχουν κάποιου που διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. «Πριν μερικές εβδομάδες βγήκαν εκπρόσωποι των εταιρειών δημοσκόπησης, πολύ σοβαροί άνθρωποι,. Οι οποίοι εξηγούσαν με πολύ πειστικά επιχειρήματα γιατί δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί η πρόθεση ψήφου. Το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν μπορούμε ούτε χονδρικά να προσεγγίσουμε το εκλογικό σώμα το οποίο θα προσέλθει να ψηφίσει. Κατά περίεργο τρόπο σειρά δημοσκοπικών εταιριών δημοσίευσε με συγκεκριμένα αποτελέσματα -και συνεχίζει να το κάνει- δημοσκοπικά ευρήματα χωρίζοντας τους υποψηφίους σε δύο κατηγορίες. Στη συνέχεια, εμφανίζονται τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι λένε, με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων θα φιλοξενήσουμε μόνο τις απόψεις αυτών που προηγούνται», είπε, ενώ, στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει στο ποιους ψηφοφόρους στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ευπρόσδεκτους.

Μη ευπρόσδεκτοι ψηφοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία από ηγεσίες κομμάτων

«Η απλή λογική λέει ότι πρώτον, υπάρχουν οι δημοκρατικοί πολίτες οι οποίοι ψηφίζουν Κίνημα Αλλαγής. Άρα και τα μέλη και οι φίλοι, έχουν κάθε λόγο και κάθε δικαίωμα να προσέλθουν για να επιλέξουν αυτό που νομίζουν, με τα δικά τους κριτήρια, ότι πρέπει να επιλέξουν. Δεύτερον, υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ανήκουν στο λεγόμενο χώρο της αποχής στις εθνικές εκλογές -είχαμε ένα 44% με 46% απέχοντες πολίτες στις τελευταίες εθνικές εκλογές-. Εκεί υπάρχουν πολλοί δημοκρατικοί πολίτες με κεντροαριστερή ταυτότητα οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν πια ξανά ένα ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να έρθουν να ψηφίσουν. Είναι ευπρόσδεκτοι. Υπάρχουν επίσης ψηφοφόροι που μπορεί να μετακινήθηκαν παλαιότερα, είτε προς το ΣΥΡΙΖΑ, είτε πιο πρόσφατα προς τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτοί, που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, είναι επίσης ευπρόσδεκτοι. Ευπρόσδεκτοι δεν είναι άνθρωποι που υποκινούνται και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από ηγεσίες κομμάτων», υπογράμμισε.


Χάρης ΚαστανίδηςΚΙΝΑΛΓιώργος ΠαπανδρέουΠαύλος ΧρηστίδηςΑνδρέας ΛοβέρδοςΕκλογές ΚΙΝΑΛΠαύλος ΓερουλάνοςΚίνημα Αλλαγής