Τσίπρας για Καπουτζίδη και Μητσοτάκη: Έχει δίκιο - Νόμος του κράτους ο πολιτικός γάμος για όλους στην επόμενη κυβέρνηση
NewsroomΜε ανάρτηση στο Twitter τοποθετήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τα ερωτήματα που έθεσε, προς τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Καπουτζίδης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού - ταυτότητας και έκφρασης φύλου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
«Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει δίκιο. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να έχει λιγότερα δικαιώματα. Τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν με το σύμφωνο συμβίωσης και ταυτότητα φύλου. Είναι πια ώριμο να ολοκληρωθούν. Στην επόμενη κυβέρνηση ο πολιτικός γάμος για όλους θα γίνει νόμος του κράτους», υπογράμμισε στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποιώντας βίντεο με ένα απόσπασμα της ομιλίας του δημοφιλούς ηθοποιού.
Καπουτζίδης σε Μητσοτάκη: Γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;
Υπενθυμίζεται ότι, στην εκδήλωση, ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και έθεσε μια σειρά καίριων ερωτημάτων απευθυνόμενος στην πολιτεία αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Από την ηλικία των 8 - 9 κατάλαβα ότι κάτι δεν είναι τόσο ευχάριστο για κάποιους. Δεν μου εξήγησαν ποτέ γιατί πειράζει να παίζω για παράδειγμα με τις κούκλες της αδερφής μου. Ξεκίνησα να βλέπω ότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν σ' εμένα κάτι που τους έκανε να με χλευάζουν, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ήταν αυτό, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ενοχλούσε και τελικά κατέληξα από μόνος μου ό,τι τους ενοχλούσε που ήμουν αυτός που είμαι. Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, όπου προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο» είπε, αρχικά, ο ίδιος.
Και συνέχισε: «Δε θέλω να μου απαντήσετε γιατί είναι κακό η φωνή μου να είναι πιο λεπτή ή γιατί είναι κακό να παίζω με κούκλες ή γιατί είναι κακό να είμαι ο εαυτός μου. Μην μου το απαντήσετε, σας συγχωρώ, δεν πειράζει. Καλά τα πήγα και έτσι. Θέλω, όμως, πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον Πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα».
- Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
- Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει νέο πρόεδρο: Ανοιχτές οι κάλπες - Όλες οι εξελίξεις στο ethnos.gr
- Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
- Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης