Πολιτική | 13.12.2021 08:33

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκαλεί την ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας και εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση - «Η χώρα βιώνει τις συνέπειες διπλής πανδημίας»

Βούλα Κεχαγιά

Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συγκαλεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η συνεδρίαση θα γίνει διαδικτυακά λίγες ώρες μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και έπειτα από την ενεργοποίηση μίας σχετικά έντονη εσωτερικής συζήτησης στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ και τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα αντιπολιτεύεται στην πανδημία.

Το κεντρικό αντικείμενο ωστόσο της σημερινής συζήτησης αναμένεται να είναι ο προϋπολογισμός, επομένως το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής το οποίο χαρακτηρίζεται κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από πλήρη αποτυχία. Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει άλλωστε ότι η χώρα βιώνει τις συνέπειες μίας διπλής πανδημίας, της υγειονομικής αλλά και της ακρίβειας, ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ρίξει προ πολλού λευκή πετσέτα. Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να τονίσει ότι το χειρότερο είναι ότι αυτή η διπλή κρίση συντελείται ενώ η χώρα βρίσκεται υπό τον κλοιό του Κ. Μητσοτάκη ενός “αρνητή της πραγματικότητας”. Η Κουμουνδούρου μάλιστα επιτέθηκε και χθες στον πρωθυπουργό με αφορμή ανάρτησή του για την αναμνηστική δόση σχολιάζοντας δια του εκπροσώπου της Νάσου Ηλιόπουλου: “Την ύπαρξη 100 νεκρών την ημέρα τη λες ταλαιπωρία μόνο αν είσαι εντελώς αναίσθητος. Για άλλη μια φορά όχι απλά αδιαφορεί μπροστά στον ανθρώπινο πόνο αλλά επιλέγει να προσβάλλει και την κοινωνία”.

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει, εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις η κυβέρνηση κόβει 820 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό για την Υγεία, μειώνει επίσης κατά 1,7 δισ. τις κοινωνικές δαπάνες για πρόνοια, στήριξη των ανέργων και παροχές υγείας, δεν προβλέπει ούτε ένα μέτρο προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις, μετατρέπει την ακρίβεια σε ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων (3,5 δισ αύξηση φόρων εκ των οποίων τα 2,3 δισ. έμμεσοι) και αφαιρεί από την πραγματική οικονομία 12,3 δισ. ευρώ κόβοντας όλα τα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Αλέξης ΤσίπραςΕκλογές ΚΙΝΑΛΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΚίνημα Αλλαγής