Πολιτική|18.12.2021 10:53

Μελέτη Τσιόδρα για ΜΕΘ: Δεν γνώριζε ο Μητσοτάκης λέει ο Πέτσας

Newsroom

Στο φλέγον ζήτημα της πολιτικής επικαιρότητας, δηλαδή στη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα για τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στις ΜΕΘ και για την αυξημένη θνητότητα στους ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε ό,τι και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, δηλαδή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα για την εν λόγω μελέτη.

«Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού. Θα μείνω σε αυτή την απάντηση, γιατί αυτό είναι που γνωρίζω κι εγώ», είπε ο κ. Πέτσας στο Mega. Εν συνεχεία δήλωσε ότι πριν παραδοθεί κάποια επιστημονική μελέτη σε οποιαδήποτε ηγεσία, έχει σημασία το πότε αυτή διεξάγεται, πότε ωριμάζει, πότε περνάει από επιστημονική κρίση και πότε βγαίνει σε δημοσιότητα.

«Όταν η επιστημονική κοινότητα εξετάζει κάτι, εμείς δεν μπορούμε να πολιτικοποιούμε τη σκέψη κάποιου επιστήμονα. Είναι ένα πλέγμα μέτρων», είπε. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Δε συγκρίνεται η περίπτωση της Βρετανίας με την Ελλάδα

Ως προς τα μέτρα που πάρθηκαν, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η περίπτωση της Βρετανίας δεν είναι συγκρίσιμη με την Ελλάδα, καθώς εκεί υπήρχε μεγάλη χαλαρότητα που έδειχνε ότι ήταν σαν να είχε ξεπεραστεί ο κορονοϊός. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα στη χώρα μας απέδωσαν και δούλεψαν στον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας.

«Εάν τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε στο τραπέζι, ιδίως να είμαστε προσεκτικοί σε μικτούς χώρους, να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα σε εστίαση και να φοράμε τη μάσκα, νομίζω δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Από τις αρχές της νέα χρονιάς θα φανεί εάν αποδώσουν τα μέτρα που πάρθηκαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν, λοιπόν, αυτά τηρηθούν, είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα», είπε.

Δεν υπάρχει ανάγκη για επέκταση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Ως προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους 60 και άνω, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν δύσκολη, ωστόσο αποδείχτηκε σωστή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι το σχέδιο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας, γιατί η κυβέρνηση κρίνει ότι τα μέτρα δουλεύουν.

Στέλιος ΠέτσαςΜΕΘΣωτήρης ΤσιόδραςΚυριάκος Μητσοτάκης