Πολιτική|31.01.2019 09:53

«Πόλεµος» γύρω από το Ποτάµι

Φώφη Γιωτάκη

Ενας πόλεµος µε ανταλλαγή πυρών γύρω από το Ποτάµι εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, µε βασικούς «πρωταγωνιστές» βουλευτές που πέρασαν στην «αντίπερα όχθη», και µάλιστα «κατ’ εντολήν της Νέας ∆ηµοκρατίας». Αυτό υποστηρίζει ο αρχηγός του Ποταµιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος «πυροβολεί» από το πρώτο λεπτό της αποχώρησής τους από το κόµµα τους Ψαριανό και Αµυρά, κατηγορώντας τους ότι λειτούργησαν υπό τις οδηγίες της Νέας ∆ηµοκρατίας, προκειµένου να εξασφαλίσουν άµεσα την επιβίβασή τους στο «γαλάζιο όχηµα».

Ο κ. Θεοδωράκης, εν τω µεταξύ, δεν απέφυγε σήµερα το πρωί να κάνει πράξη τη δέσµευσή του να απαντήσει στο ερώτηµα «Ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική Οµάδα του Ποταµιού;». «Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα µέλη του Πολιτικού Συµβουλίου του Ποταµιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν και την Πέµπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν σε έντονους τόνους ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάµι, αποκαλώντας µάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήµατα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφασή τους δεν θα αλλάξει ό,τι και αν ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταµιού στη Συµφωνία των Πρεσπών» διεµήνυσε ο κ. Θεοδωράκης, περιγράφοντας, όπως εξήγησε, ένα ενσταντανέ από την πολύωρη και κρίσιµη συνεδρίαση.

«Την Πέµπτη δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάµι, αποκαλώντας γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήµατα...»

Ηχητικό

Ο πόλεµος συνεχίστηκε µε το ηχητικό µέρος του «ενσταντανέ» που δηµοσιοποίησε µέσω Τwitter το µέλος του Ποταµιού Φωτεινή Λεοµπίλα, η οποία συµµετείχε στη συνεδρίαση. Το Σαββατοκύριακο, συνεχίζει την «αφήγησή» του ο επικεφαλής του Ποταµιού, οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνοµιλιών µε στελέχη της Ν∆, κάνοντας λόγο για επίµονα τηλεφωνήµατα του αντιπροέδρου της Ν∆ κ. Γεωργιάδη, και τη ∆ευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάµι.

«Λίγες ώρες µετά οι δύο αντιπρόεδροι της Ν∆, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Χατζηδάκης, δηλώνουν ότι οι πόρτες της Ν∆ είναι ανοιχτές για τους κ. Αµυρά και Ψαριανό» επιµένει η Σεβαστουπόλεως, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης, µε συνέντευξή του στοNews247, υποστηρίζει: «Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να απαντήσει αν οι συνεδριάσεις των κοµµατικών οργάνων του Ποταµιού που ακολούθησαν ήταν ένα οργανωµένο σχέδιο για να κρύψει τη συνδιαλλαγή µε τον κ. Τσίπρα».

Αµεση ήταν η έµπλεη υπονοουµένων απάντηση από το Ποτάµι: «Είπαµε και ξαναλέµε ότι οι κ. Αµυράς και Ψαριανός τον εµφάνιζαν ως ένα εκ των τριών στελεχών της Ν∆ που ήταν σε επαφή µαζί τους -δεν είναι ο κ. Χατζηδάκης ανάµεσα σε αυτά- και που κάθε τόσο τους έλεγαν «τώρα, τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα να φύγετε».

Το ΠοτάμιΣταύρος ΘεοδωράκηςΓιώργος ΑμυράςΓρηγόρης Ψαριανός