Πολιτική|10.01.2022 07:30

ΣΥΡΙΖΑ: Tα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν ως πάρκινγκ για τα παιδιά

Βούλα Κεχαγιά

Το μπάχαλο που αποτυπώνεται με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κορύφωση της πανδημίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή και το άνοιγμα των σχολείων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο αγνόησε την έκκλησή της για παράταση λίγων ημερών στην επαναλειτουργία των σχολείων αλλά ότι συγχρόνως επιλέγει την επανεκκίνηση των μαθημάτων χωρίς να προβεί σε ενέργειες που θα καθιστούσαν ασφαλέστερο το σχολικό περιβάλλον εν μέσω πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καυτηριάζει το γεγονός πως η μοναδική απόφαση που πήρε η κυβέρνηση αφορά το ένα επιπλέον self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την πρώτη εβδομάδα, -αντί των δωρεάν μοριακών- και μάλιστα χωρίς να προνοήσει να διασφαλίσει την επάρκειά τους. Κάτι που είχε ως συνέπεια να αποφασιστεί Σάββατο βράδυ η διάθεση των σελφ τεστ για όσους δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία λόγω έλλειψης, την Δευτέρα το πρωί από τα σχολεία και την Κυριακή το απόγευμα να ανακοινωθεί ότι θα τα προμηθεύονται στις 7 το πρωί οι γονείς οι οποίοι και θα επιστρέφουν στο σπίτι για να τα κάνουν στα παιδιά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για οργανωτικό τραγέλαφο καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ακόμη μία συνταγή επιδημιολογικής αποτυχίας. «Είναι πραγματικά τραγικό πώς μέσα σε δύο εβδομάδες στην αιχμή της πανδημίας κι ενώ αναμένουν αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία να μειώνεται και η υγειονομική φροντίδα των παιδιών από το ΕΣΥ να υποβαθμίζεται», σχολιάζει η Κουμουνδούρου αναφερόμενη και στην σχεδιαζόμενη αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μετατροπής του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις αστοχίες της και τονίζει ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν ως πάρκινγκ για τα παιδιά. Σημειώνει επίσης ότι οι γονείς όσων μαθητών κολλήσουν κορονοϊό δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού κι επομένως θα πρέπει να πηγαίνουν στις δουλειές τους προκαλώντας ενδεχομένως εκτεταμένη διασπορά εφόσον κολλήσουν από τα παιδιά τους.

self testειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑσχολείαΚορονοϊόςάνοιγμα σχολείων