Πολιτική|13.01.2022 18:37

Υπουργείο Υγείας σε Τσίπρα για την πενθήμερη καραντίνα: Ο ΕΟΔΥ ακολουθεί τις οδηγίες του CDC

Newsroom

Απάντηση στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για τη δυνατότητα «εξόδου» ύστερα από 5μερη καραντίνα λόγω νόσηση από τον κορονοϊό δίνει το υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά» αλλά και ότι «ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Υπουργείο Υγείας σε Τσίπρα: Βασισμένο στις οδηγίες του CDC το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Kορονοϊός - Τσίπρας: Θετικός μετά από 5 μέρες - Θα κολλούσα κι άλλους στη Βουλή

Νωρίτερα, Ανάρτηση για την κατάσταση της υγείας του πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος διανύει την πέμπτη μέρα νόσησης από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήνει αιχμές για την καραντίνα των 5 ημέρων σημειώνοντας ότι ο ίδιος με θετικό τεστ δε θα πάει στη Βουλή ωστόσο, «πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

υπουργείο Υγείαςειδήσεις τώραΚορονοϊόςΑλέξης ΤσίπραςΕΟΔΥ