Πολιτική|14.01.2022 21:10

Λαβρόφ στο Open: Τι δηλώνει για Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα και «αντιρωσικές κυρώσεις»

Newsroom

Στο Open μίλησε, κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης του συνέντευξης τύπου ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Απαντώντας στο ερώτημα του Θανάση Αυγερινού, για την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, και στην κρισιμότητα που έχει αυτή για τη Ρωσία, με δεδομένη συμμετοχή της στην αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα με την ελληνική πλευρά. «

Ναι, θίξαμε το θέμα των νέων βημάτων που έγιναν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την ενίσχυση του καθεστώτος του λιμένος της Αλεξανδρούπολης, για τους σκοπούς του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, και ναι, φυσικά διαβάσαμε σε ποιες κατευθύνσεις θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι αυτό οι Αμερικάνοι. Κατανοώ ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.», υπογράμμισε.

Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες φίλους μας

Στη συνέχεια, ο Σεργκέι Λαβρόφ συμπλήρωσε: «Όμως επίσης βλέπουμε ότι η Ελλάδα δε θέλει να ακολουθήσει την οδό της επιδείνωσης των αντιρωσικών κυρώσεων. Η Ελλάδα καταρχάς δεν αισθάνεται ικανοποίηση από όσα συμβαίνουν τώρα μεταξύ Δύσης και Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες φίλους μας ότι με τη σοφία τους θα κάνουν την επιλογή που ανταποκρίνεται στις πεποιθήσεις τους».

ΡωσίαΗΠΑΑλεξανδρούποληΥπουργός ΕξωτερικώνΣεργκέι ΛαβρόφΝΑΤΟειδήσεις τώραΟυκρανία