Πολιτική|01.02.2022 12:48

Βουλή - Οικονόμου σε Ραγκούση: Συνειδητή επιλογή η λάσπη στον ανεμιστήρα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Ραγκούση και τα πυρά που εξαπέλυσε προηγουμένως σχετικά με την αφαίρεση του λόγου από τον Παύλο Πολάκη χθες από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε και στην πρόταση δυσπιστίας και όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν η μεθοδική και μεθοδευμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μας γυρίσει πίσω σε ένα παρελθόν ανωμαλίας και ένταση σε ένα παρελθόν διχασμού. Είναι συνειδητή επιλογή να απευθύνουν χαρακτηρισμούς, να βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα να καταστροφολογούν. Την κορύφωση αυτής της πρακτικής την παρακολουθήσαμε και σήμερα στην τοποθέτηση του κυρίου Ραγκούση. Σπεύδω να πω ότι προφανώς δεν θα ακολουθήσουμε το ίδιο ύφος ούτε θα πέσουμε στην παγίδα για μια σειρά από λόγους που θα αναλύσω. Ψύχραιμα η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνουμε στην δουλειά μας να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις», είπε και συνέχισε:

«Καλέσατε κύριε Ραγκούση τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν. Έτσι το είπατε επικαλούμενος μία φράση που είχε ειπωθεί πριν από 60 χρόνια. Σήμερα κύριε Ραγκούση έγιναν τρεις αντιδημοκρατικές φασιστικές επιθέσεις με γκαζάκια».

«Σήμερα φασίστες εγκληματίες τραμπούκοι έβαλαν γκαζάκια σε έναν δημοσιογράφο και στον πρόεδρο τον ειδικό φρουρών. Η παράταξη αυτή στην οποία με τόσο ευκολία λέτε αυτά που λέτε είναι παράταξη που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος από την τρομοκρατία. Και είναι επικίνδυνο να μην πω τίποτα άλλο να φλερτάρετε με τέτοιου είδους διχαστικές πρακτικές. Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα που θα γυρίσει στις πλατείες. Η Ελλάδα άλλαξε, εμείς αλλάξαμε, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε. Επειδή δεν ξέρετε να κάνετε κάτι σ' αυτή την Ελλάδα λασπολόγοι είτε πολώνεται δεν θα σας παρακολουθήσουμε».

Γιάννης ΟικονόμουΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΒουλή