Πολιτική|04.02.2022 15:15

Μετωπική Τσίπρα - Οικονόμου για την ακρίβεια

Newsroom

Η «φωτιά» που έχει ανάψει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών η ακρίβεια επεκτείνεται και στην πολιτική όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έρχονται σε σύγκρουση με εκατέρωθεν αιχμές.

Από τη Νίκαια όπου βρέθηκε για περιοδεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η «αγορά στενάζει» και άφησε αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας πως «μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση».

Κλιμακώνοντας την κριτική του ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως είναι αναγκαίο σήμερα η κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον τροχονόμο των καρτέλ και να δοθεί διέξοδος.

Τόνισε συγκεκριμένα πως:

  • πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ για να ενισχυθεί το εισόδημα των μισθωτών και να κινηθεί η αγορά
  • πρέπει να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αποκλιμακωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Κομισιόν.
  • να μειωθεί στον κατώτατο συντελεστή ο ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης

Στο σημείο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως χρειάζεται νέα «λαϊκή ετυμηγορία» εκτιμώντας πως «οι εκλογές που θα δώσουν μία προοδευτική κυβέρνηση, που θα στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
Από την πλευρά της κυβέρνησης το γάντι σήκωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η εποχή που ο κ. Τσίπρας παρουσιαζόταν σαν τον Χουντίνι της πολιτικής, που υποδυόταν πως είχε μια μαγική λύση για όλα τα προβλήματα, παρήλθε ανεπιστρεπτί», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας ουσιαστικά σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ακρίβειας.

«Όλοι ξέρουν πια ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ο μόνος που δεν το έχει κατανοήσει είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παραμένει προσκολλημένος στην εποχή πριν από το 2015, την εποχή των εύκολων ψευδών υποσχέσεων», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι πολίτες κατανοούν ότι η κυβέρνησή μας παλεύει καθημερινά για να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες κρίσεις ενέργειας και ακρίβειας αγαθών. Έχουμε παράσχει και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη στις επιχειρήσεις και το εισόδημα των πολιτών και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η απάντηση στα προβλήματα γίνεται με δράσεις και πράξεις, όχι με επιδερμικές και έωλες διαπιστώσεις», κατέληξε.

Γιάννης ΟικονόμουΑλέξης Τσίπραςακρίβειαειδήσεις τώρα